Çal, Onlara İlham Kaynağı Oldu

Çal, Onlara İlham Kaynağı Oldu

Çal, Onlara İlham Kaynağı Oldu

A+A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 2014 yerel seçim vaadleri arasında yer alan “Çal’ı Tarım Kenti Yapacağız” projesinde onlarca dekar alanda örtü altı seracılık başladı. Sarımsaktan, çekirdeksiz karpuz üretimine kadar bir çok tarımsal ürün bölgede üretilirken, seralarda yetiştirilen domatesler daha ilk yılında ihracata gitti. Çal Tarım Kenti Projesi, diğer ilçelerinde dikkatini çekti. Önce Çameli ardından Tavas ilçeleri Çal’ı rol model seçip, Çal yöresindeki seralarda incelemede bulunup, onlar da bu işe başladı.

Son olarak Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve Beyağaç’lı çiftçiler ile birlikte Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret etti. Ardından, Beyağaçlı çiftçilere seracılık faaliyetleri ile ilgili bilgiler verildi.

Çal’ın Başkanı Fethi Akcan, “Beyağaç’lı ziyaretçilerimiz ilçemize geldikleri ve bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ederim. Seraların ilçemize katkısı büyük her geçen gün sera yapmaya başlayan vatandaşımızın sayısı artıyor buna öncülük ettiğimiz için mutluyum” dedi.

Bayağaç Heyeti, Çal Belediyesi tarafından kurulan ve faaliyetini sürdüren tekstil atölyesinde de incelemede bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.