Büyükşehir’den Ülke Ekonomisine Büyük Katkı

Büyükşehir’den Ülke Ekonomisine Büyük Katkı

Denizli Büyükşehir Belediyesince, elektrik enerjisi üretilmesi için kiraya verilmiş olan Sarayköy ilçesinin Tekke Mahallesi'nde bulunan jeotermal sahada 3901 metre derinlikte ilk rezerve erişildi.

A+A-

Sondajı biten ZTH-3A kuyusunun test çalışmalarına başlanırken, bunun neticesinde sıcaklık, basınç, debi vb. parametrelerine göre santral çalışmalarına başlanacağı ve santral için gerekli olan sondaj çalışmalarının da süreceği ifade edildi. 3 bin 470 hektarlık jeotermal alan için Büyükşehir Belediyesine senelik KDV hariç 3 milyon TL ödenecek. Kira her sene ÜFE oranında artacak. Bununla beraber şirket burada kurulacak işletmenin cirosundan Denizli Büyükşehir Belediyesine 25 sene boyunca yüzde 19 pay verecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehre yapacağı yatırımlar için milyonlarca liralık kaynak sağlanacak jeotermal sahadan toplam 2 milyar TL gelir elde edilmesinin yanında Türkiye ekonomisi için büyük avantaj sağlanacak.

Ülke ekonomisine büyük katkı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesine ait jeotermal sahada 3901 metre derinlikte ilk kaynağa ulaşılması ile alakalı konuştu. Denizli'nin kendi içinde pek çok güzelliği barındırdığına dikkatleri çeken Başkan Osman Zolan, Denizli'nin güzel iklimi ile tarihi zenginlikleriyle, tarımıyla, sanayisiyle, tekstiliyle, pek çok güzellikleri içinde barındıran ve kendine yetebilen bir şehir olduğunu ifade etti. Denizli'nin görünmeyen yüzünün enerji alanındaki hizmetleri olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, Büyükşehir olarak Sarayköy ilçesindeki Tekkehamam bölgesinde olan jeotermal alandaki sıcak su kaynağının ülke ekonomisine katkı sağlamasını arzu ettiklerini, ülkenin cari açığını olumsuz etkileyen enerjiyi Denizli’de üretip ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerini ifade etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.