Büyükşehir’den Hz. Mevlana Programı

Büyükşehir’den Hz. Mevlana Programı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana’nın Hakk’a vuslatı Şeb-i Arus’un 745. yıldönümü münasebeti ile bir anma programı yapacak.

A+A-

Program, 17 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’de PAÜ Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı olan ‘Şeb-i Arus’un 745. yıldönümü münasebeti ile yapılacak olan etkinlikte Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseriyle en güzel ilahileri seslendirecek. Sema gösterilerinin yapılacağı etkinlikte Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kaside okuyacak, Lokman Kuzdere ise geceye şiirler ile renk katacak.

Başkan Zolan'dan Şeb-i Arus'a davet

Anma gecesine tüm Denizli halkını çağıran Başkan Osman Zolan, Hz. Mevlana’nın ölümünü yaradan ile buluşma, bir düğün gecesi olarak gördüğünü, böylesine evrensel bir değere sahip olunduğu için çok şanslı olduğumuzu belirtti ve “Mevlana'ya sahip olmak bu ülke ve bu millet için dünyada eşi benzeri olmayan yegane bir zenginliktir. Bizi biz yapan tüm değerlerimizi yaşattığımız gibi tasavvuf felsefesinin büyük alimi Hz. Mevlana'yı da gelecek nesillerle buluşturmaya devam edeceğiz. Yapılacak olan bu büyük buluşmaya tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.

Mevlana Celaleddin Rumi

Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de şimdiki Afganistan sınırları içinde kalan Belh yöresinde doğdu. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh şehrinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir sene sonra, 1232’de Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 sene  ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.