Büyükşehir’den Geliştiren Kurs

Büyükşehir’den Geliştiren Kurs

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyette bulunan pek çok sosyal etkinlik projelerinden bir tanesi de yaz aylarında çocuklar için yararlı bilgiler veriyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evlerinde günlük hayatta lazım olabilecek el  becerileri  öğretiliyor. Yaz kurslarında düğme dikmek bile öğretilirken el becerilerini geliştiren çocuklara büyük ilgi gösteriliyor.

Konu ile alakalı açıklama yapan yetkililer, yaz okullarında öğrencilere,  gündelik hayatta kolaylık sağlayıp, gelişimlerine ve akademik başarılarına katlı sağlayacak olan, el  ve göz koordinasyonlarını geliştiren, çocuklara sosyallik kazandıran becerilere yer verdiklerini ifade ettiler.


El Becerisi kulübü- Düğme Dikimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı da konu ile alakalı bir açıklama yaptı.

Otaklı, bilhassa yaz ayları boyunca çocukların zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri bakımlarından sosyal projeler kapsamında pek çok etkinlik geliştirdiklerini. Mesela bunlardan bir kaç tanesi olarak, çocukların iğne iplik ile tanıştırıldığını, düğme dikmenin belki çok basit gelebileceğini ama günlük hayatta en çok lazım olan ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunu, bir başka örnekte çocuklara pasta yapmayı öğrettiklerini, çocukların pasta yapmayı çok sevdiklerini, tecrübeli eğitmenler ile çocukların el becerilerinin geliştirildiğini dile getirdi ve Yırtılan pantolonlarını, kopan düğmelerini kendileri diken, ayakkabı bağcığını bağlayan, acıktığında kendine yiyecek bir şeyler hazırlayabilen, özgüveni olan, kitabını severek okuyan, testini çözen, ebeveynlerine yardımcı olan, sorumluluk alan bir nesil için yaz okullarınızda kursların devam ettiğini belirtti.


Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, çocukların yaz tatillerini verimli geçirmeleri, yeni şeyler öğrenmeleri, bunları pratik yapmaları ve sonrasında aldıkları hazzın hiçbir şeye değiştirilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.