Büyükşehir'den Dev Bir Proje Daha...

Büyükşehir'den Dev Bir Proje Daha...

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirecek "Yaşam ve Kültür Merkezi" projesine başladı.

A+A-

Eski valilik konağının bulunduğu alanda yapımına başlanan merkezi ziyaret eden Başkan Osman Zolan, "Vatandaşlarımız kültür, sanat ve sporu bir arada yaşayacakları güzel bir ortama daha kavuşacak” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yapımına başlanan ve kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirecek Denizli Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Kültür Merkezi projesi hızla devam ediyor. İstiklal Caddesi üzerindeki eski vali konağının bulunduğu alanda yükselen Yaşam ve Kültür Merkezi bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. 7'den 70'e her yaştan vatandaşa hitap edecek 4.221 metrekare inşaat alana sahip projede 1.051 metrekare kapalı alan bulunacak. İki adet kafeteryanın bulunacağı Yaşam ve Kültür Merkezi'nde, biri pilates salonu olmak üzere toplam 2 adet spor salonu yer alacak. El becerilerinin yapılacağı ve sergileneceği 4 adet atölye de projenin içerisinde olacak.

Kolon imalatları tamamlandı

Denizli’de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerden birine yapılan proje her yaştan vatandaşa hitap edecekken, özellikle yaşlı ve emekliler için de farklı sosyal donatı alanları yer alacak. Bölgenin cazibe merkezi olacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Kültür Merkezi, başta Fesleğen, İstiklal ve Pelitlibağ mahalleleri olmak üzere geniş bir alana hitap edecek. Üç farklı blok halinde planlanan inşaat çalışmalarında temeller atılırken, kolon imalatları da tamamlandı.

"Bölgenin cazibe merkezi olacak"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı kısa süre önce başlayan yaşam merkezinde incelemede bulundu. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Zolan, Denizli’nin sosyal ve kültürel hayatına renk getirecek

önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Zolan, “Hayata geçirdiğimiz projeler ile Denizli’de sosyal hayatın canlanması ve vatandaşlarımızın iyi vakit geçirebileceği, nefes alacağı mekanların olmasını istiyoruz. Bunun için Denizli’nin en yoğun bölgelerinden birisi olan İstiklal Caddesi üzerindeki eski vali konağının bulunduğu alana Yaşam ve Kültür Merkezimizi inşa ediyoruz. Nüfus yoğunluğu fazla olan bu bölgede hayata geçireceğimiz projemizle vatandaşlarımız farklı bir sosyal alana daha sahip olacak. Fesleğen, İstiklal ve Pelitlbağ mahallelerinin ortasında yer alan Yaşam ve Kültür Merkezi bölgenin de cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

 

Kültür, sanat ve spor iç içe olacak

 

Denizli’de yaşayan her vatandaşın yürüme mesafesi ile nefes alacağı bir alana sahip olması için çabaladıklarını belirten Başkan Zolan, “Yaşam ve Kültür Merkezi projemiz içerisinde kafe ve spor salonları yer alacak. Burada hanım kardeşlerimiz için özel olarak hazırlayacağımız bir pilates salonumuz olacak. Spor yapan vatandaşlarımız, kafede dinlenecek ve vakit geçirecek. Bunun dışında projenin içerisinde yer alan 4 adet atölyemizde hem sanata dair kurslar vereceğiz hem de bu kurslarda çıkan eserleri buralarda sergileyeceğiz. Kısa sürede tamamlayacağımız proje ile vatandaşlarımız kültür, sanat ve sporu bir arada yaşayacakları güzel bir ortama daha kavuşacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.