Büyük Zafer II. İnönü 97. Yılında

Büyük Zafer II. İnönü 97. Yılında

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından 31 Mart 1921 II. İnönü Zaferinin 97. Yıl Dönümü ile alakalı bir basın açıklaması yapıldı.

A+A-

Açıklamada Kurtuluş Savaşının önemli dönüm noktalarından biri olarak tanımlanan II. İnönü Savaşı’nın, bundan tam 97 yıl önce Batı Cephesi Komutanı Tuğgeneral İsmet İnönü komutasındaki Türk Ordusunun zaferi ile sonuçlandığı ifade edildi.

 

Açıklama şu ifadelerde devam etti:

 

Milli Mücadelede kazanılan başarılar üzerine Sevr Anlaşmasının koşullarının gözden geçirilmesi amacıyla Londra’da toplanan Konferans’ta görüşmeler henüz devam etmekte iken, işgalci Yunan ordusu tekrar saldırı hazırlıklarına girişmiştir. Takiben 23 Mart günü saldırıya geçen Yunan ordusu Dumlupınar’ı ele geçirmiş ve Afyon’u işgal etmiş ise de II. İnönü Savaşı, 31 Mart günü karşı taarruza geçen ordumuzun zaferi ile neticelenmiş ve Yunan ordusu geri çekilmek zorunda kalmıştır.

 

1 Nisan sabahı TBMM Başkanı Mustafa Kemal, Batı Cephesi Komutanı ve Genel Kurmay Başkanı İsmet İnönü’yü “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” sözleriyle kutlamıştır.

 

Bu savaşta canlarını feda ederek ulusal bağımsızlık yolunda büyük bir başarıya imza atan, zaferi kanıyla yazdıran tüm şehitlerimizin ve tüm komutanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

 

Tarihten ders almak dileğiyle 1921’de kazanılan zaferin yıl dönümü, ulusumuza kutlu olsun. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.