Büyük Şampiyona Başlıyor

Büyük Şampiyona Başlıyor

Denizli’ye bağlı Merkezefendi Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ortaklığında yapılan Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına, kortej yürüyüşüyle başlandı.

A+A-

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Merkezefendi Belediyesi tarafından Merkezefendi Kültür Merkezi'nde 2 gün devam edecek olan Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Finalleri, düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 farklı kategoride gerçekleştirilecek. 2 gün boyunca 60 hakemin gözetiminde devam edecek olan yarışmaya; Adana, Adıyaman, Artvin, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kırklareli, Kilis, Mersin, Muğla, Çorum, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 şehirden 27 halk oyunu ekibi katılımda bulundu. Şampiyona çerçevesinde, 3 Kasım cumartesi günü, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal Türkiye Şampiyonası organize edilecek. 4 Kasım Pazar günüyse Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Pazar Günü Sona Eriyor


Pazar günü sonlanacak olan şampiyonanın kortej yürüyüşü, bugün halk oyunları ekiplerinin katımı ile yapıldı. Birimler, Gazi Bulvarı'nda davul ve zurnalar eşliğinde yürüdüler. Delikliçınar Meydanı'nda sonlanan yürüyüşün ardından halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetleri ile kısa gösteriler yaptı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yarışmaya vatandaşları çağırdı ve Denizli ve Merkezefendi olarak bu güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya gayret gösterdiklerini, tüm yarışmacıların da çok iddialı olduğunu, aslında Türkiye'nin mozaiği olan ekiplerin burada gösteriler sunacağını dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.