Büyük Gurur: TEKNOFEST 2024 Finalinde Iğdır Üniversitesi Rüzgârı Esti!

Büyük Gurur: TEKNOFEST 2024 Finalinde Iğdır Üniversitesi Rüzgârı Esti!

Iğdır Üniversitesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Ferhat Perçin ile öğrencisi Harun Gören’in “INTELBUL” projesi, TEKNOFEST 2024 Akıllı Ulaşım Yarışması'nda Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü'ne layık görüldü.

A+A-

Milyonları bir araya getiren Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl da birçok yenilikçi projeye ev sahipliği yaptı.

Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı'ndan Öğr. Gör. Ferhat Perçin ve öğrencisi Harun Gören'in oluşturduğu "Teknobus" takımı, TEKNOFEST 2024 Akıllı Ulaşım Yarışması'nda "INTELBUS" projesiyle Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü'ne layık görüldü.

Antalya'da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, ulaşımda güvenlik standartlarını artırmayı hedefleyen "INTELBUS" projesi, jüri üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı.

Teknobus takımı, 104.971 takım arasından finale kalan 79 takım arasında yer aldı. Elde edilen bu önemli başarı, Iğdır Üniversitesi ve Iğdır adına büyük bir gurur kaynağı oldu.

Ödülü, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Antalya Valisi Hulusi Şahin'in elinden alan finalistler, ardından T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Öğr. Gör. Ferhat Perçin, ödül sonrasında duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Projemizin böylesine prestijli bir ödüle layık görülmesi bizler için büyük bir onur. Ulaşım güvenliği konusunda geliştirdiğimiz 'INTELBUS' projesinin ticarileşme yolunda önemli bir adım atması, çalışmalarımızın ne denli doğru bir yolda olduğunu gösteriyor. Bu tür ödülleri, gerçekleştirilen zorlu proje hazırlama sürecinin ve TEKNOFEST yorgunluğunun bir meyvesi olarak görmek gerekir. Bugün bu meyveyi bize vermeyi uygun gördüler."

"Hedefimiz Adana'daki Şampiyonlar Ligi'ne Katılmak"

TEKNOFEST finalinde yer almanın kendileri için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Perçin, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Birbirinden iyi projeler arasından projemizin böyle bir ödüle layık görülmesi bizi ayrıca mutlu etti. Aslında finalist tüm takımlar buraya gelerek ödülü hak ettiler. Çünkü buraya binlerce proje arasından seçilerek geldiler. Bizimle beraber yarışan tüm takımları tebrik ederim. Henüz sıralama ilan edilmedi, inşallah oradan da iyi bir sonuç alıp Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyoruz. Bu süreçte bizlerin yanında olan herkese teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum."

Harun Gören de "Bu başarıyı üniversitemize ve şehrimize armağan ediyoruz. Projemizin hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TEKNOFEST 2024 Akıllı Ulaşım Yarışması'nda elde edilen bu değerli ödülle, Iğdır Üniversitesi, teknoloji ve inovasyon alanında ulusal düzeyde adını bir kez daha duyurmuş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.