Büyük Eksiklik Giderildi

Büyük Eksiklik Giderildi

Çal ilçesinde Özel çocuklar için eğitim verecek olan eğitim yuvası Başkan Akcan’ın da katılımları ile açıldı.

A+A-

Duygusal ve davranış bozukluğu, fiziksel engelli, zihinsel engelli, öğrenme güçlüğü, yaygın gelişim bozukluğu, down sendromu, işitme engelli gibi engellere sahip olan özel çocuklar için Denizli ilinin Çal ilçesinde eğitim yuvası kapıları açtı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, engellerin en büyüğünün sevgisizlik olduğunu, kendilerinin özel çocukları sevdiğini, Çal’da açılan eğitim yuvasının, yalnızca Çal’daki değil, Çivril, Baklan ve Bekilli ilçelerinde bulunan özel çocuklara da eğitim vereceğini ifade etti.

Çal TOKİ Konutları’nın yanında hizmete giren Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tören ile açıldı. Açılışa Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile çok sayıda davetli katılımda bulundu.

ENGELLİ OLMAK KUSUR DEĞİL

Açılışta konuşma yapan Kaymakam Yusuf Durani Dinç, engelli olmanın bir kusur olmadığını, onlara sahip çıkamamanın bizlerin kusuru olduğunu, bu eğitim yuvasının özel çocukların eğitime kazandırılması adına çok önemli bir görevi yerine getireceğini dile getirdi.

POZİTİF AYRIMCILIK

Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, özel çocuklara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek 220 öğrenci kapasiteli Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hayırlı-uğurlu olmasını, engelli insanlara saygının, insanlığa saygı olduğunu, engellilere acıyarak değil, hayranlıkla bakılması gerektiğini, onların bize Allah’ın emaneti olduğunu belirtti.

Açılı yapılan Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kayıtlara başladığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.