Buldanlı Üreticiler Mutlu

Buldanlı Üreticiler Mutlu

Buldanlı Üreticiler Mutlu

A+A-

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti kestanenin fiyatlarının yükselmesi üreticileri sevindirdi. Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, " Hasat hem rekolte hem de fiyat yönünden üreticinin yüzünü güldürüyor" dedi.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti kestanenin  fiyatlarının yükselmesi üreticilerin yüzünü güldürdü.

Buldan’ın  Alandız, Kaşıkçı, Kurudere mahallelerinde kestane toplayan üreticiler,  rekolte ve  kestane fiyatlarındaki artıştan memnun.

Zorluklarla pazara indirilen kestanenin kilogramı toptanda 13-17 lira arası perakende de ise 17 ila 20 liradan işlem görüyor.

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, buldanliyiz.biz sitesine yaptığı açıklamada, zorlu şartlarda toplanarak pazara indirilen kestanenin, soğuk  kış günlerinde vazgeçilmez bir lezzet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Kestane, Alandız, Kurudere ve Kaşıkçı gibi mahallelerimizin en büyük geçim kaynaklarından biri.  Bölge halkı, yaklaşık bir ay boyunca çok zor şartlarda kestane hasadı gerçekleştiriyor. Bu yıl yaklaşık 900 dekar alanda 300 ton civarında kestane hasadı gerçekleşti. Gerek rekolte gerek ise fiyatlar yönünden üreticimizin yüzü gülmekte. Fiyatlar bu sene toptan da büyüklüğüne göre 13 ila 17 lira arasında değişmekte. Ayrıca bölge halkının kullanımına sunmak üzere Kaşıkçı mahallemizde kestane patoz makinesi temin ettik. Kestane patoz makinesiyle kestaneler kabuğundan çıkartılarak büyüklüğüne göre ayrılabilecek bu da üreticimiz için büyük kolaylık ve düşük maliyet olacak” dedi.

Kestane üreticisi Engin Pala ise ; “ kestane bu sene yüzümüzü güldürdü. Zorlu şartlarda bin bir zorlukla üretimini gerçekleştirdiğimiz kestaneden bu sene memnun kaldık. Kestane toplarken toplayıcı bulmakta zorlandık. Günlük 350 lira vermemize rağmen kestane silkici bulmakta güçlük çektik. Her ne kadar maliyetlerimiz yüksek olsa da fiyatlar bizi memnun etti” dedi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.