Bulaşıcı Olduğunu Biliyor muydunuz?

Bulaşıcı Olduğunu Biliyor muydunuz?

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı PAÜ İletişim Topluluğu’nun düzenlediği ''Mutluluk Bulaşıcıdır''' adlı söyleşi düzenlendi

A+A-

PAÜ’de Yapılan Mutluluk bulaşıcıdır konulu söyleşiye Prof. Dr. Kamil Orhan ve Psikolog Ferhat Aydın konuk edildi.

Düzenlenen söyleşiye İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Savaş, PAÜ, İletişim Topluluğu Danışmanı ve İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nevin Kortunay ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşide vurgulanan mutluluğun formülü hakkında bilgi veren  Prof. Dr. Kamil Orhan tarafından şöyle belirtildi.

Her ne şekilde olursa olsun yaşadığımız mutluluğun ardından hemen mutsuz olabileceğimizi, bu iki farklı duyguyu peş peşe yaşabileceğimizi belirtti. Aynı zamanda mutluluğun ve mutsuzluğun  bulaşıcı ollduğu hakkında son yıllarda çok fazla araştırma yapıldığı ve  her iki duygunun da gün içerisinde yaşadığımız farklı olaylara bağlı meydana gelebileceği konular üzerinde duruldu.

 

Mutluluk ve haz Aynı şeyler değildir!!

Mutluluğun kavramını başka bir bakış açısıyla anlatan bir diğer Psikolog Ferhat Aydın, Psikolojinin ana ekseni hakkında yapılan araştırmalarda Türkiye’nin  Mutluluk oranının yüksek olduğunu gösterirken, sokakda yapılan araştırmalarda insanların  mutsuz olduğu görülüyor.

Günlük hayattaki alınan hazlar  ile mutluluk karıştırıldığını belirten ve  günümüzde hazla mutluluğun karıştırılmamasını anlatan Aydın” örneğin çok güzel olan bir arabaya binmek yada o gün yiyilen güzel bir yemek bunlar mutluluk değil hazdır. Nöropsikolojik dalında haz ve mutluluğun ayrımı çok nettir. Ve beyinde kısa süre yok olan  yani etkisini kaybeden şeylere haz diyebiliriz.'' dedi.

Son olarak yapılan söyleyişinin sonunda programa katılan herkese katılım belgesi taktim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.