Bu sene 8.si Yapılıyor

Bu sene 8.si Yapılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermerin bu sene 8.sini yaptığı, Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başladı.

A+A-

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer ortaklığında bu sene 8.si yapılan Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 21 Mayıs-21Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu sene 8. Yapılacak olan heykel kolonisine 47 ülkeden 139 sanatçı 221 proje ile başvuruda bulunurken, koloni jürisinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda organizasyona 5 farklı ülkeden 6 heykeltıraşın katılacağı belirtildi.

 

Bulgaristan, Arjantin, Ukrayna, Çin ve Tayvan'dan olmak üzere 6 sanatçının katılımda bulunacağı Uluslararası Taş Heykel Kolonisi Korucuk Mahallesi'ndeki Kömürcüoğlu Mermer'de başladı. Koloninin başlangıç toplantısına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve sanatçılar katılımda bulundular.

 

Koloniye 221 proje başvurdu

 

Heykel kolonisine 221 projeyle yoğun bir başvuru yapıldığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, Bulgaristan, Arjantin, Ukrayna, Çin ve Tayvan’dan olmak üzere 6 heykeltıraş bir ay süresince Denizli’de çalışmalarını devam ettireceğini belirtti. Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Otaklı ise, Denizli ilinin pek çok doğal ve kültürel güzelliklere sahip olduğunu, antik şehirlerin öbeğinde olan bir şehre heykelcilik faaliyetinin büyük önemi olduğunu belirtti.  Kömürcüoğlu da, Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin yapılmasına emek verdikleri için Denizli Büyükşehir Belediyesine, Başkan Osman Zolan’a, ailesi ve tüm emek verenlere teşekkürlerini sundu. Kömürcüoğlu,bu güzel etkinliğe, tüm halkın davetli olduğunu da ekledi.

 

Koloniye bugüne kadar 61 heykeltraş, 4 ressam katıldı

 

Kolonideki sanatçılar 1 ay süresince çalışacak, bu sürede isteyen herkes alanda yapılan çalışmaları yakından izleyebilecekler. 2011 senesinden bu yana yapılan Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne bugüne kadar 19’u Türk, 42’si yabancı olmak üzere toplam 61 heykeltıraş ve 4 ressamın katıldığı dile getirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.