Bu Şampiyona Kaçmaz

Bu Şampiyona Kaçmaz

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılan, Atletizm Sahası’nda, 21-23 Eylül 2018 tarihlerinde 2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası yapılacak.

A+A-

2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonasının finali Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda gerçekleştirilecek. Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca organize edilen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 60 sporcuyla pek çok takım katılacak. Final karşılaşmalarından başka Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu karşılaşmaları da  bu tarihlerde yapılacak. Bayburt Genç Osman Atlı Cirit Spor Kulübü, Balıkesir Sındırgı Diriliş Atlı Spor Kulübü, Uşak Diriliş Atlı Cirit Spor Kulübü ve Denizli Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü’nün katılımda bulunacağı eleme karşılaşmalarının da olacağı dev organizasyona az bir süre kala tüm hazırlıklar bitti. 21-22-23 Eylül olmak üzere 3 gün devam edecek olan müsabakalar ücretsiz bir şekilde izlenebilecek.

 

Şampiyonaya davet

 

Başkan Osman Zolan, Denizli iline kazandırmış oldukları dev tesisle şehirde binicilik, cirit ve atlı okçuluk sporu kültürünün oluşmaya başladığını ifade ederek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın ulusal ve uluslararası alanlarda pek çok spor karşılaşmasına ev sahipliği yapmayı sürdürdüğünü belirtti. Bilhassa ata sporlarının Denizli ilinde gelişmesinin çok mühim olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, pek çok alanda olduğu gibi sportif alanlarda da Denizli ilini birçok ilkle tanıştırdığını, Hafta sonu tüm vatandaşları bu müsabakaları takip etmeye davet ettiğini dile getirdi.

 

Dev tesis

 

Atletizm Sahası, 80 bin metrekarelik alana sahip. Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında atletizm, cirit, gülle, çekiç ve koşu vb. 26 değişik spor dalının yapılabileceği sahada, 3 bin kişilik tribün, idari bina ve atların koşabilmesi için özel saha yer almakta.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.