Bu Mahallede Sıgara İçmek Yasak!

Bu Mahallede Sıgara İçmek Yasak!

Çal ilçesinin Çalçakırlar Mahallesi’nde sigara içilmiyor

A+A-

Denizli, büyükşehir statüsü kazanmadan önce Çal ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki şirin köylerden biri olan Çalçakırlar mahallesini ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Sigara kullanımının çok az olduğu Çalçakırlar ile gurur duyuyoruz” dedi.

235 kişinin yaşadığı mahallede 4-5 kişinin sigara kullandığını söyleyen mahalledeki tek kahvehanenin işletmecisi Muharrem Çöl, “Kahvehanenin bahçesinde masalara küllük koymam. Çünkü, zaten sigara içen insan sayısı çok az. Tek bakkalımız var, bakkalda da sigara satılmıyor. Sigara kullanan az sayıdaki kişi, sigaralarını çevre mahallelerden alıyor. İnşallah onlar da sigarayı bırakır” dedi.

Çalçakırlar mahallesini ziyaret eden Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Sigara içmeme gibi güzel bir kültür mahallemize yerleşmiş. Sigarasız mahallemiz Çalçakırlar ile gurur duyuyoruz. Öğrendiğime göre, sigarayı bırakma kampanyası da düzenlenmemiş. Bu mahallenin insanı sigara kullanmıyor. Burasını Sağlık Bakanlığı rol model olarak belirleyebilir. Çünkü, nüfusun çok önemli bölümünün sigara kullanmaması enterasan” diye konuştu.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.