Bu Linklere Tıklamayın!

Bu Linklere Tıklamayın!

Dünyanın en popüler iletişim uygulaması olan WhatsApp’ta son dönemlerde ortaya çıkmış olan bir dolandırıcılık mesajlarına dikkat edin. Yoksa fena üzülürsünüz…

A+A-

Son senelerde internet ile alakalı çok ciddi güvenlik sorunları ortaya çıkmaya başladı. Dolandırıcılar odak noktaları durumuna gelen internet ile bilhassa dikkatsiz insanları dolandırıp haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Bu haksız kazançlar önceleri daha çok Facebook üstünden yapılırken, Facebook’a güvenin azalmasından sonra dolandırıcıların yeni uğrak yeri WhatsApp olmaya başladı.

WhatsApp’a Gelen BİM Mesajları Tehlikeli

WhatsApp’ta son zamanlarda popüler olan bir dolandırma şekli ortaya çıktı. “Zafer Bayramı için, *BIM* süpermarket 1800 ₺ ücretsiz kupon veriyor. *Az önce kuponumu aldım*  “ biçiminde bir mesaj ile BİM ile hiç alakası olmayan, sonu “xyz/kupon” ile bitiyor olan bir link WhatsApp’ta arkadaşlarınızdan birinden bir mesaj yolu ile size geliyor. Aslında büyük ihtimal bu arkadaşınızın hesabı da değişik yollar ile ele geçirilmiş durumda. Bahsedilen linke tıkladığınızda, bu sitede size birkaç tane soru sorup kişisel bilgilerinizi ele geçiren dolandırıcılar, bu bilgiler ile size ve çevrenizdeki insanlara zarar vermeyi hedefliyor.

Bu gibi durumlarda mağdur olmamak için özel kampanyalarda, kampanyayı yapmış olan şirketin resmi web sayfasının url’si olduğundan emin olmaya çalışın. Bunun dışında ise hiçbir linke girmeyin. Girdiğiniz takdirde, bu zararlı kişiler bilgilerinizi çalabilir, bilgisayarınıza fidye yazılımları yükleyip sizden para kazanmaya çalışabilirler. Şimdilik BİM için olan bu dolandırıcılık örneği, pek çok farklı şekilde WhatsApp ve diğer platformlarda dolaşmayı sürdürüyor. Kaynağını bilmediğiniz hiçbir linke tıklamayın ve direk silin.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.