Bu Çalışma Geleceğe Işık Olacak

Bu Çalışma Geleceğe Işık Olacak

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, Clarivate Analytic’in yayınladığı “Web of Science (WOS)” çerçevesindeki bir bilimsel atıf indeksi olan Emerging Sources Citation Index (ESCI)’de bulunma hakkını elden ederek PAÜ Eğitim Fakültesi Dergis

A+A-

İlki 1995’de ‘Mühendislik Bilimler Dergisi’ ismini yayınlanmaya başlayan PAÜ Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2012’nin sonuna dek senede 3 sayı olarak yayımlandı. 2013’ten itibaren çıkan sayılarındaysa konu bütünlüğü sağlanacak biçimde 4 Grupta ve senede 7 sayı olacak biçimde E-Dergi şeklinde yayınlanmakta.

Tanınırlığı Artıracak

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bilimsel çalışmalar neticesinde elde edilen yayınların ileride gerçekleştirilecek çalışmalara ışık olduğunu anımsatırken, Pamukkale Üniversitesi’nin üst seviye indekslerde bulunması ve uluslararası seviyede tanınırlığının yükseltilmesinin katkıda bulunacağını dile getirdi. 1995’den bu yana basılan PAÜ Mühendislik Bilimleri Dergisi’nin özelliğinin ve kalitesinin yükseltilmesi için bugüne dek emek veren tüm önceki editörlere, katkı veren tüm akademisyenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, derginin indekslenmesi ve daha gerçekleştirilmesindeki gayretlerinden ötürü başta Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek olmak üzere, PAÜ Mühendislik Fakültesi Dergisi’nin baş yardımcısı ve yardımcı editörleri olan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Olcay Ersel Canyurt ve Doç. Dr. Fatih Çetişli, Dr. Öğr. Üyesi Leyla Demir’e başarılarından ötürü teşekkür belgelerini sundu.

Dünyanın her tarafından bilimsel çalışmaların olduğu ESCI indeksinde bulunacak Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi’nin uluslararası sahada da tanınırlığı yükselecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.