Boncuklar ve Hayaller Sergisine Büyük İlgi

Boncuklar ve Hayaller Sergisine Büyük İlgi

PAÜ Hastanesi Sergi salonunda Halk Eğitim kursiyerlerince açılmış olan “ Boncuklar ve Hayaller “ sergisi katılımcılardan büyük beğeni gördü.

A+A-

26 Mart 2018 Pazartesi günü yataklı servisler binası sergi salonunda, Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve Pamukkale Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Sn. Ömer Özdemir’in de katılımları ile “Boncuklar ve Hayaller” konulu takı sergisi açıldı.

Açılışa katılımda bulunanlara teşekkür belgesi de verildiği sergide öğrencilerin 6 ay boyunca yaptıkları çalışmaları sergilendi. Sergiyi gezen Başhekim Sn. İbrahim Türkçüer ve Md. Yrd. Ömer Özdemir, kurs hocası Keziban Atlı’dan sergideki ürünler ile alakalı bilgi aldılar. Ayrıca kursiyerler ile de sohbet ettiler.

Yalnızca Takı Yapmıyoruz

16 Ekim 2017’de başlayan “Örme Takılar Kursu” ile alakalı da deneyimlerini aktaran El Sanatları Eğitmeni Keziban Atlı eğitimde geçen süre ile alakalı bilgiler verdi. Kurs boyunca kayıtlı olarak gelen öğrencilerin yanında kendileri ile olmayı isteyen misafir öğrencilerin hep olduğunu belirten Atlı, kendilerinin geçen bu sürede yalnızca takı yapmadıklarını, öğretmenler günü, yılbaşı ve doğum günü gibi tüm özel anları da beraberce kutladıklarını, kimi zaman gülüp kimi zaman ağladıklarını ve birbirlerine ellerinden geldiğince destek olduklarını söyledi.

Her Kursiyer ile Ayrı Bir Anı

Kiminin bilgisini, kiminin boncuğunu, kiminin ise emeğini paylaştığını ifade eden Atlı, her bir kursiyeri ile ayrı ayrı anılarının olduğu belirtti ve şu örneği anlattı: İlk kursumuz açıldığında takı yapamayacağını düşünen, hocam ben incik boncuktan anlamam ben kenarda keçeden bir şeyler yapayım diyen kursiyerim Ruhiye Mendeş’in bugün bütün örme takı tekniklerini öğrenmesi ve ürettiği takıları satarak ek gelir elde etmeye başlaması bu güzel anlardan ve sonuçlardan yalnızca biridir.

Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi ile gezilen, farklı takıların sergilendiği ve satışların da olduğu sergi Başhekimlik makamında gerçekleştirilen hediye töreni ile sonlandı. Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer hediyeleri için tüm kursiyerlere teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.