Böbrek Sayısını Duyanlar Şoke Oluyor

Böbrek Sayısını Duyanlar Şoke Oluyor

Kendi böbrekleri işlevini yitirince 2 defa nakil yapılan ama bu organların da işlevini kaybetmesi ile tekrardan diyalize girmeye başlayan 38 yaşındaki Kenan Kılıç, eşinden aldığı beşinci böbrek ile yeniden hayata tutundu.

A+A-

DENİZLİ (AA) Afyon ilinin Bolvadin ilçesi Derekarabağ köyünde ikamet eden Kenan Kılıç'a 9 yaşındayken Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde böbrek yetmezliği teşhisi konulmuştu. Doktorların böbrek nakli olması gerektiğini ifade etmesi ile Kılıç'ın annesi Ayşe Dudu Kılıç, gönüllü oldu. Burada yapılan nakil ile sağlığına kavuşmuş olan Kılıç'ın mutluluğu 7 sene devam etti.

Annesinden almış olduğu böbreğin işlevini yitirmesi ile Kılıç bir süre ilaç tedavisi gördü, bunun yanında 2. nakil için de araştırmalara başladı. Kılıç, 2. böbreğini de babası Hüseyin Kılıç'tan alıp 12 sene sağlıklı bir yaşam sürdü. Hastalık ve ilaçların etkisi ile vücudu yorgun düşmüş olan Kılıç'ın bu böbreği de 1 sene evvel tükendi. Rahatsızlığı nedeni ile hayatı hastanelerde geçen Kılıç, 3. Defa organ nakli olmak için eşi Hazar Kılıç'a danıştı.  

PAÜ Hastanesine başvurmuş olan Kılıç'a bir senedir beklediği mutlu haber hayat arkadaşından geldi. Tahlil neticelerinin olumlu çıkması ile eşinin böbreği, PAÜ'de yapılmış olan başarılı ameliyatla Kılıç'ın karın içinde oluşturulan boşluğuna nakledildi.

- "Artık kendimde bir ağırlık hissediyorum"

Son operasyonu çocuğuna bakabilmek amacı ile istediğini belirten Kılıç, ucunda ölüm olduğunu fakat cesaretle girdiğini ve sağlığına kavuştuğunu, şu anda vücudunda 5 böbreğin olduğunu, zaten 4 böbreği varken insanların garibine gittiğini, şimdi daha fazla tuhaflarına gideceğini, artık kendinde bir ağırlık hissettiğini ve çalışmayan böbreğin vücuttan alınmadığını, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.