Bir ‘TIK’lık canımız var!

Bir ‘TIK’lık canımız var!

Abdurrahman Dilipak'ın siber saldırla ilgili yaptığı açıklamaları, dünya için tehdit haline gelen tehlikenin sanılandan çok daha büyük boyutta olduğunu ortaya çıkardı.

A+A-

İsrail’in Lübnan'da çağrı cihazları telsizler üzerinden gerçekleştirdiği siber saldırının yankıları sürerken dikkatler cep telefonları, elektrikli otomobiller ve yaygın kullanılan diğer elektronik cihazlara çevrildi.

Benzer operasyonların cep telefonları ve çeşitli elektronik cihazlar üzerinden de gerçekleştirilebilir mi sorusu gündem oldu.

Gerçektivi’de gazeteci Ali Tarakçı’nın programına konuk olan Abdurrahman Dilipak’ın konuyla ilgili açıklamaları, dünya için tehdit haline gelen muhtemel tehlikenin sanılandan çok daha büyük boyutta olduğunu ortaya koydu.

Mevcut teknoloji ile bu tür sabotaj ve saldırıların insanlığı çaresiz bırakacak hale geldiğine dikkat çeken Abdurrahman Dilipak, “Bir TIK’lık canımız var” diyerek yaşanması muhtemel dehşet verici tehlikeleri şöyle anlattı:

Bu işi İsrail, Kassam’ın harekete geçtiği günlerde planlamış. İddiaya göre sistemin içine jel şeklinde daha sonra katılaşan bir sentetik patlayıcı dolduruluyor. Aktif olması, patlaması içinse pili uzaktan mesaj göndermek suretiyle ısıtılacak. Isınma devam edip farz edelim 38 dereceye geldiğinde, onun saatini de ayarlayabilirsiniz ya da 28 dereceye geldiğinde patlama gerçekleşecek. Yani pil artı içindeki jel, bu şekilde bir düzenek söz ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.