Bir Polis Müdürünün Hatırası...

Bir Polis Müdürünün Hatırası...

Denizli'de de başarılı bir görev dönemi geçiren eski Emniyet Müdürümüz Muzaffer Erkan Müdürümün bir anısını okuyucularımızla paylaşıyoruz...

A+A-

Samsunda görevli olduğum 2010 yılıydı, yanımda Müdür Yardımcısı bir arkadaşımla birlikte Valilikten Emniyet Müdürlüğüne yaya olarak gitmekteydik. Bir beyaz bastonlu beyefendinin önümüzde yürüdüğünü görerek selam verip kendimizi tanıttık ve koluna girmek suretiyle sohbet ederek yürümeye devam ettik.

Görme engelli kardeşimiz yaşadığı zorlukları ve insanların kendilerini umursamamazlıklarından şikayet ediyordu. Ben de kendisine bu şikayet konularını lütfen biraz daha somutlaştırırmısınız, polis olarak yapabileceklerimizi ve kendi sorumluluklarımızı bilelim dediğimde, her şeyden önce sizin POLİS olduğunuzu nerden bileyim, kendisine polis diyen herkese inanmak durumunda kaldıklarını, bu eksikliğin giderilmesini ifade etmiştir.

Bu arada Samsun Polisevine yaklaşmıştık ki; nerede olduğumuzu sorduğunda yerimizi tarif ettiğimizde, bakın hemen önümüzde yaya kaldırımın tam ortasında bir aracın park etmiş olması lazım doğru mu? diye bize sordu. Hakikaten hemen 10 metre önümüzde tam da kaldırımın ortasında bir ototmobilin park etmiş olduğunu hayretler içinde gördük. İlk etapta şahsın az da olsa görme kabiliyeti olduğunu düşünerek kendisine sorduğumuzda, hiç görmediğini, her gün bu yolu sabah, öğlen ve akşam geçtiğini maalesef bu araç sahibinin hep yolun ortasında park ettiğini bildiğini, kendisi gibi engelli olanları hiç düşünmediğini, polis olarak bunları niye görmüyorsunuz diye bize haklı olarak sitemde bulundu.

Vatandaşımız yüzde yüz haklıydı. Bu kısa beraberliğimiz esnasında kendisinden önemli bir eksikliğimiz öğrenmiş olduk. Akabinde Trafik görevlilerimize konuyu ileterek, özel olarak o araç için olmak üzere zaten yasak olan yaya kaldırımlarında park edilmesine kesin olarak göz yumulmamasını, gereğinin yapılmasını, bu anlamda görme engelli vatandaşlarımızın trafikteki haklarının korunmasını istedim ve takip ettim.

Diğer konu ise; görme engellilerin polisi tanımalarına yardımcı olunması için ne yapılabileceğini kendi aramızda tartışarak, POLİS kimlik kartlarında onların okuyabileceği kabartma alfabe ile yazı yazılmasının bu eksikliği giderebileceğini düşündük ve bunu da o tarihlerde resmi bir yazı ile Emniyet Genel Müdürlüğüne teklifte bulunduk. Polis kimliklerinin değiştirildiği günümüzde acaba bu teklifimizin gereği yapıldı mı onu bilmiyorum. Her alanda yapılacak o kadar çok iş ve sorumluluk var ki….Bazıları için küçük şeyler olarak görülebilir ama, muhatapları için basit bir müdahale ile çözüme kavuşturulabilecek büyük sorunlar.

Özellikle son yıllarda görme engelli vatandaşlarımız için Belediyeler tarafından yollarda yapılan düzenlemeler çok yerinde olmuştur. Düşünenleri, yapanları tebrik etmek gerek. Diğer önemli bir konu ise, birbirimizde öğreneceğimiz o kadar çok şeyler var ki….

Engelliler gününü kutluyorum. Herkesin bir enggelli adayı olduğunu düşünerek ona göre hareket etmesini bekliyorum.

Muzaffer Erkan ( Eski Denizli Emniyet Müdürü )

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.