Bir madde bağımlısının dramı

Bir madde bağımlısının dramı

Bir madde bağımlısının dramı

A+A-

Denizli Ülkü Ocakları’nın düzenlediği, Ankara Yeni Umut Sahnesinin sahnelediği Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği “Cehalet” adlı tiyatro oyunu ilimizde sahne aldı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahne alan “Cehalet” isimli tiyatro oyununa, Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisrlıoğlu, Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, Pamukkale Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Han, Merkezefendi Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Aykol, Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre Erdoğan, TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol, Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, önceki dönem Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel ve çok sayıda Ülkücü katıldı.

"CEHALET"

Tiyatro oyununda,neredeyse ilköğretim okullarına kadar inen uyuşturucunun gençleri getirdiği dramatik durum anlatılıyor. Bir oğul ile aile arasında geçen hikayede; uyuşturucu batağına düşen bir gencin Ülkü Ocaklarıyla tanışması ve bataklıktan kurtuluşunu anlatıyor. Ayrıca oyunda özellikle gençlerin kötü alışkanlıklar edinmede anne ve babanın rolü vurgulanıyor.

“DAMARLARINDAKİ ASİL KANI KİRLETME”

Oyundan konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme” temalı uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele başlattığını söyledi. Hisarlıoğlu, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi beden ve ruh sağlığı yerinde, her anlamda donanımlı ve birikimli bireyler olarak topluma kazandırmak, sadece eğitim kurumlarına ve ailelere düşen bir sorumluluk değildir. Millet olmanın bizlere yüklediği sorumluluklarımızın başında çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü tehlike ve olumsuzluklara karşı korumak ve kollamak gelmektedir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, çağımızın büyük salgını madde bağımlılığı ve uyuşturucunun milli varlığımıza, terör kadar ve hatta ondan daha fazla tehdit oluşturduğunun bilincindedir. Bu sebeple sorumluluk sahamız olan ilimizde madde bağımlılığına karşı milletimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme” sloganı altında ‘’CEHALET’’ adlı tiyatro gösterisini düzenlemiş bulunuyoruz. Buradan altını çizerek söylemek istiyorum ki, Türk genci madde bağımlısı değil, Vatan, Millet, Bayrak ve İslam sevdalısı olur. Alparslan olur, Fatih olur, bu cehaleti bu tuzakları bertaraf eder şanlı Türk’ün asil kanını kirletmez. Bu duygu ve düşüncelerle Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın bu yolda mücadele eden vatan evlatlarının birini bin, davasını kutsal, zaferlerini mübarek etsin” dedi. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.