Bir Kişi Gözaltına Alındı

Bir Kişi Gözaltına Alındı

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Akhan ile Karakurt mahalleleri arasında bir tarlada yakılan anızdan başladığı ifade edilen, rüzgarın etkisi ile ormanlık alana yayılan yangın kontrol altına alındı.

A+A-

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 20 arazöz, 3 iş makinesi, 70 orman işçisiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 10 itfaiye aracı, Pamukkale Belediyesi'ne ait sulama tankerleri karadan; Muğla'dan gelen 3 helikopterle 1 amfibi uçak ise havadan yangına söndürmeye çalıştı. Yangın bölgesine Gökpınar Barajı'nın yakın olmasının, söndürme çalışmalarına katkı sağladığı ifade edildi. Yangının kontrol altına alındığı, söndürme çalışmalarının ise sürdüğü dile getirildi.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Olay yerine gelen Vali Hasan Karahan, ekiplerin bir taraftan söndürme diğer taraftan soğutma çalışmalarına devam ettiklerini,  Rüzgarın da etkisini kaybetmesinden sonra söndürme çalışmalarının daha da kolaylaştığını, zarar gören alanın, söndürme çalışmalarından sonra net olarak belli olacağını dile getirdi.

Ayrıca yangın ile alakalı M.Y. isimli çiftçi gözaltına alındı.

100 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, ekiplerin rüzgarın şiddeti sebebi ile zor anlar yaşadığını ifade ederek yangının ortalama olarak 100 hektarlık alanda etkili olduğunu, alanın büyük gibi görünmesine rağmen yanan alanların parçalı olduğunu, bir de yangının etkilediği bölgenin bizim iyi orman olarak nitelendirmediğimiz yer olduğunu, genelde çalılıklar ile kaplı ve erozyon önleme bölgesi olduğunu, nitelikli orman olarak kaybın fazla olmadığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.