Bir Benzeri Daha Yok

Bir Benzeri Daha Yok

21. yüzyılın en uzun tam ay tutulması 20.15 civarlarında başladı. Tutulmanın en iyi göründüğü yerlerden biri de Denizli idi.

A+A-

Birkaç gündür konuşulan tam ay tutulması diğer adı ile kanlı ay tutulması başladı. 20.15 gibi başlayan tutulma izleyenlere ya da izleme fırsatı yakalayanlara görsel bir şölen yaşatıyor. Tam ay tutulmasının saat 02.20’ye kadar süreceği ifade edilmişti.

Denizlili vatandaşlardan bu görsel şöleni kaçırmak istemeyenler yüksek yerlere çıktılar. Kimileri ise o anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerine sarıldı. Nadir güzellikteki bu doğa olayı izleyenlere güzel anlar yaşattı. Ama bu görsel şölenden her yerde yararlanılamadı. Bazı yerlerin konumu ve havanın kapalı olması tutulmayı izlettiremedi.

Tam Ay Tutulması Nedir?

Kanlı Ay Tutulması ismi ile de bilinen Tam Tutulma olayı, Ay, Dünya etrafında bir tam turunu ortalama 27 günde tamamlar  ve 29.5 günde döngüsünü bitirir. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında oluşur. Bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve yeni battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine erişmektedir.

21. Yy’ın en uzun kanlı Ay tutulması 27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşiyor.  Ortalama 4 saat sürecek olan tutulma olayı, bu yy.da yaşanacak en uzun süren Ay Tutulması olarak da tarihe geçmiş durumda. Türkiye saati ile 20.15 gibi başlayan  tutulma, 02.20'ye kadar devam edecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.