BİM banka kuruyor

BİM banka kuruyor

Türkiye'deki meşhur zincir marketlerden biri olan BİM, banka kuracak.

A+A-

Zincir market BİM, banka kurmak için harekete geçti. Türkiye'nin ünlü marketler zincirlerinden biri olan BİM, dijital katılım bankası kurmak için ilk adımı attı ve KAP'a bildirimde bulundu.

DİJİTAL KATILIM BANKASI KURACAKLAR

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yönetim kurulu 22 Temmuz 2024 tarihinde aldığı kararla potansiyel bir dijital katılım bankasına iştirak edilmesi amacıyla inceleme başlatma kararı aldı.

BİM’in KAP’a yaptığı açıklamada,SPK'dan söz konusu işlemin “Önemli Nitelikte İşlem” olup olmadığı konusunda görüş talep edildiği ve SPK’nın bu işlemin "önemli nitelikte" olmadığına dair yanıt verdiği belirtildi. Şirket, bu geri bildirimin ardından araştırma çalışmalarına devam edildiğini vurguladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Eş zamanlı olarak, SPK’dan muhtemel işlemin “Önemli Nitelikte İşlem” olup olmayacağına ilişkin görüş talep edilmiştir. Kurul tarafından yapılacak geri bildirimin İşlem’in akışı bakımından esaslı etkisi olacağı değerlendirilerek, yatırımcıların yanıltılmaması ve işlem akışının doğru belirlenmesi adına aynı tarihte özel durum açıklamasının ertelenmesine karar verilmiştir. Kurul tarafından şirketimize İşlem’in “Önemli Nitelikte İşlem” olmadığına yönelik görüş yazısı iletilmiş olup, Şirketimiz bünyesinde araştırma çalışmalarına devam edilmektedir.”

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN HEDEFİ OLMUŞTU

BİM, geçtiğimiz dönemde Türkiye'deki yüksek enflasyon sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefi olmuştu. "Üç harfli marketler" olarak nitelendirilen zincir marketler, fiyat artışları nedeniyle eleştirilmişti. BİM de bu zincirler arasında yer alarak, enflasyon tartışmalarında gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.