Bilim Seferberliğinde Denizli Pilot Okul

Bilim Seferberliğinde Denizli Pilot Okul

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, YGA’nın (Young Guru Academy) başlatmış olduğu bilim seferberliğinde pilot şehir Denizli oldu.

A+A-

Proje çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bir ilk yapıldı. Özel tasarlanmış deneylerden meydana gelen, öğretici ve eğlenceli bir bilim seti olan “TWIN Bilim Seti” Denizli’de seçilen 30 okula verildi.  Bu şekilde 30 pilot okuldaki fen derslerinde, TWIN Bilim Setleri kullanılacak. Denizli ilinde başlayan seferberlikle bilim setleri ülke genelindeki tüm öğretmenlere ulaştırılmak amaçlanıyor.

 

MEB’in himayesinde öncelikli pilot kent olarak seçilen Denizli’de,  YGA –Young Guru Academy- Bilim Seferberliği projesinin öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi.

 

Merkezefendi Hayırseverler Ortaokulu’nda yapılan öğretmen eğitimlerinin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mücahit Akgün, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Prof. Doğan Cüceloğlu, Şube Müdürü Mustafa Vural, pilot olarak seçilen okulların müdürleri, bilişim teknolojileri ile fen ve teknoloji öğretmenlerinden meydana gelen 300 öğretmen katılımda bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz gelecek dönemlerde ülke çapına yayılacak bir projenin bakanlıkça pilot ili seçildiklerini, Bilişim teknolojileriyle fen ve teknoloji öğretmenlerine yeniliklerin keşfedildiği materyallerin tanıtımı yapacaklarını, İlin ilçelerinden pilot olarak belirlenen 30 okula dağıtılan TWIN setle yüzlerce çocuğa bilimi sevdirmek, keşif heyecanı oluşturmak ve hayaller ile nelerin başarılacağı öğretmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Protokol konuşmalarından sonra YGA ekibinden Asude Altıntaş ve Sadık Ünlü, YGA ve çalışmaları ile TWIN Bilim Seti ile alakalı katılımcılara bilgi verdi.

 

Özgür Zihinler, Özgün Deneyler, Özgüvenli Bireyler

 

YGA’lı mühendislerce geliştirilen ve çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefleyen TWIN Bilim Setleri, özel tasarlanmış kendin yap deneylerden meydana geliyor. TWIN Bilim Seti, kolay bir şekilde birleştirilebilen elektronik bloklarla karmaşık görünen teknolojik cihazların çalışma mantığını anlatıyor. Çocuklar uzak ve ulaşılmaz görünen otonom araba gibi teknolojileri, TWIN modülleri ve sensörleri ile kendileri üretip, nasıl çalıştığını kolayca anlayabilecekler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.