Beslenme dostu okullara sertifika

Beslenme dostu okullara sertifika

Denizli'de beslenme dostu okul sertifikasına sahip okul sayısı 7'ye yükseldi. Düzenlenen törenle Beslenme Dostu Okul seçilen üç okulun müdürüne sertifikaları verildi

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2010 yılında imzalanan protokol kapsamında verilen Beslenme Dostu Okul sertifikasını almaya üç okul daha hak kazandı. Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu'nda düzenlenen törenle Aydem Fen Lisesi, Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu ve Hacı Semiha Kulaklı Anaokulu müdürlerine sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından verildi.

 

 Törende konuşan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Beslenme Dostu Okul başvurusunu Beyaz Bayrak sahibi okulların yapabildiğini, Denizli'de daha önce dört okulun Beslenme Dostu Okul sertifikasına sahip olduğunu, yeni üç okulla birlikte bu sayının 7'ye çıktığını belirterek, "Okullarımız her geçen gün standartlarını yükseltiyor. Modern ve sağlıklı eğitim alanları oluşturarak eğitim kalitesini ve başarısını artırmayı hedefliyoruz. Sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarıma yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Beslenme Dostu Okul sertifikası üç yıl süreyle veriliyor ve okullar yılda en az bir kez denetleniyor ve uygunluğu kontrol ediliyor" dedi.

 

 Denizli'de İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu, Denizli Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu ile Babadağ Merkez Anaokulu, daha önce beslenme dostu okul sertifikası almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.