Beşir Derneği Yine İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Beşir Derneği Yine İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Beşir Derneği Denizli Temsilciliği her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bağışı faaliyetlerini sürdürüyor.

A+A-

Beşir Derneği Denizli Temsilcisi Emrah GÜRBÜZ, az bir süre kalan Kurban Bayramı faaliyetleri ile alakalı bir açıklama yaptı.

 

Gürbüz, “İslami bakış ve hassasiyetle “Kurban Yeryüzünün Tüm Renkleriyle Yakınlaşmaktır” sloganı ile Beşir Derneği olarak, 55 Ülke ve Türkiye çapında 250 temsilciliğiyle en ücra noktalarda kurban bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdüğünü ve bağışçılar ile paylaşmanın mutluluğunu yaşatmanın gayreti ile hayır dua almaya vesile olduklarını belirtti.

 

Her kurban bayramında kendilerinin yolunu bekleyen insanların olduğunu bildiklerini dile getiren Gürbüz, bağışlanacak bir hisse kurbanın, açlık sınırındaki ihtiyaç sahiplerinin umudu olduğunu, mahzun yüzlerde mutlu bir tebessüm olacağını, kurbanın, kulluğun, adanmışlığın bir vesilesi olduğunu, bir olmayı, halden anlamayı, fedakârlığı ve paylaşmayı öğrettiğini, bir yetimin mutluluğunun sevincinin, bir mahzun gönlün samimi duasına kurbanın ulaştırdığını ve  bir hisseyle mutluluğu paylaştıklarını ifade etti.

 

Vacip, şükür, akika, adak vb. niyetlerle kesilmek ve etini dağıtmak için Beşir Derneği’ne verilmiş olan vekâletle İslami kurallara uygun bir biçimde kurban vecibesinin yerine getirildiğini dile getiren Gürbüz,  vekaleten kurban kesimiyle beraber “Kardeş Payı” diye isimlendirilen et bağışlarıyla da ildeki ihtiyaç sahiplerine bayramın ilki ya da 2. gününde et bağışında bulunulacağını, geçen sene yalnızca Denizli’de 700 ihtiyaç sahibi aileye ortalama 3.500 kg et bağışı yapıldığını,  bu sene ulaşılan aile sayısının artması için de “Kardeş Payı” projesine Denizli halkının katkılarını ve desteklerini beklediklerini belirtti.

 

Gönlünüz Rahat Olsun

Beşir Derneğinde gönül huzurunun sağlanması için teknik imkansızlıklar dışında bağışçıların bağışlarının kesim görüntülerini SMS, mail ve video çekimiyle takip etme imkanı sağlanıyor. Bu bakımdan hayra vesile olabilmek için bir adet kurban hissesi bedeli yurt içerisinde ve yurt dışında 800 TL olarak belirlendi. 800 TL’lik ödeme ile alakalı anlaşmalı bankaların kredi kartlarına 4 taksit imkanı da sağlanmakta. Bağışlar online olarak http://kurban.besir.org.tr internet adresiyle 0216 375 40 42 ve 0552 255 40 42 nolu telefonlarla veya  temsilcilikler ile alınmakta.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.