Bereket Enerji’den Bir Yatırım Daha

Bereket Enerji’den Bir Yatırım Daha

Türkiye’nin önde gelen entegre kuruluşlarından Bereket Enerji Grubu’nun, 99 MW (megawatt) kurulu güce sahip Akıncı Hidroelektrik Santrali devreye aldı.

A+A-

Tokat ilinin Reşadiye ve Niksar ilçe sınırları içerisinden geçen Kelkit Irmağı’nın üstünde kurulmuş olan Akıncı HES, senelik 400 GWh (gigawattsaat) elektrik üretim kapasitesiyle 231 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak. Regülatör iletim kanalı, 40 metre çapındaki denge bacası ve elektromekanik ekipmanlarıyla en son teknoloji kullanılıp ekonomiye kazandırılmış olan Akıncı HES, senelik 230 bin tonun üstüne karbondiksit (CO2) emisyonuna engel olacak ve doğaya hemen hemen 436 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer bir katkı sağlayacak.

Ülke Ekonomisine Katkı

Ülkenin enerjide arz güvenliği ve yerli kaynaklarla enerji üretiminin yükseltilmesi stratejisini paylaştığını dile getiren Bereket Enerji Grubu CEO’su İdris Küpeli, Akıncı HES’i devreye alıp istihdam yaratmanın ve dışa bağımlılığı azaltıp Türkiye ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Enerji yatırımlarının, ülke ekonomisi ve kalkınması için hayati önem taşıdığını dile getiren Küpeli, Bereket Enerji Grubu olarak bu bilincin sorumluluğunda olduklarını belirtti.

Akıncı Hidroelektrik Santrali’nin üretime başlaması ile Bereket Enerji Grubu’nun yenilenebilir enerji üretimindeki kurulu gücü 1.000 MW üstüne çıktı ve tamamı yerli kaynaklardan üretim yapan toplamda kapasitesi 2.000 MW’ı aştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.