BEKİLLİ’Yİ 3 KİŞİ YALAMIŞ YUTMUŞ!

BEKİLLİ’Yİ 3 KİŞİ YALAMIŞ YUTMUŞ!

93 parselden 33’ünün itfaiye eri tarafından, diğerlerinin iki emlakçı tarafından alınmasına dikkat çeken Demir, “İhale yapılmış, her şey prosedürüne uydurulmuş. İhalede 500 lira biri artırmış, diğeri almış ya da ihaleye hiç kimse girmemiş, bir kişi almış”

A+A-

31 Mart yerel seçimlerinin ardından görev değişiklikleri yaşanan belediyelerde önceki dönemlerde yapılan ilginç uygulamalar gündeme gelmeye devam ediyor.  Yeni başkanların açıklamaları doğrultusunda belediyelerin büyük bir borç yükü altında olduğu görülürken ilginç uygulamalar da tek tek ortaya çıkıyor.

Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, ilçede bir önceki dönem yapılan arsa satışındaki ilginçlikleri açıkladı. Belediyeyi 12 milyon borçla devraldıklarını, İller Bankası’ndan gelen payın çalışanların maaşını ödemeye yetmediğini söyleyen Demir, “Bekilli yapısı ve nüfusu gereği küçük bir belediye. Belediye gelir kaynakları da yok denecek kadar az. 12 milyon lira gibi bir borç bize bırakılmış. İlçemizin durumuna göre bu ciddi bir rakam. Sadece seçim döneminde 2 milyon liralık bir harcama yapılmış. Seçim sonrası en çok bizi zorlayan konulardan birisi de bu oldu” dedi.

BEKİLLİ’Yİ 3 KİŞİ PARSELLEMİŞ

ARSALAR PARSEL PARSEL SATILMIŞ

Büyükşehir Yasası ile köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasının ardından Bekilli Belediyesi’ne geçen arsalar olduğun söyleyen Başkan Demir, “Önceki belediye yönetimi 5 sene boyunca 93 tane arsa satmış. 93 arsanın genelini 3 kişi almış. İhale yapılmış, her şey prosedürüne uydurulmuş. Baktığımızda ihalede 500 lira biri artırmış, diğeri almış ya da ihaleye hiç kimse girmemiş, 1 kişi almış” diyerek ihaledeki ilginçliklere dikkat çekti.

BEKİLLİ’Yİ 3 KİŞİ PARSELLEMİŞ

3 KİŞİDEN BİRİ İTFAİYE ERİ, İKİSİ EMLAKÇI

Arsaları alan 3 kişiden bir tanesinin itfaiyede çalışan bir personel olduğunu söyleyen Demir; “30’un üzerindeki arsayı asgari ücret ya da asgari ücretin biraz üstünde maaş alan birisi alıyorsa burada bir problem vardır. Bu satılan arsaları belediye binasına astık. Vatandaş da gördü. Vatandaşların birçoğunun bundan bilgisi yokmuş. Üzüldüler ama bunun geri dönüşü de yok. İptal etme durumumuz da yok. Prosedürüne uydurulmuş. İhale yapılmış ama duyuru nasıl yapılmış orası meçhul. Satılan arsaların köylerde vatandaşın bilgisi yok. Bilgisi olanlar da tepki göstermiş. Daha fazla arsa satılacakmış ama vatandaş tepki gösterince birazı geri kalmış. O yörenin insanı almış. Bundan dolayı 93 arsanın birçoğunun 3 kişi tarafından alınmasından ve çok düşük bedellere alınmasından biz rahatsızız” diye konuştu.

BEKİLLİ’Yİ 3 KİŞİ PARSELLEMİŞ

20 BİN İLE 60 BİN ARASINDA SATILMIŞ

Arsaların ortalama 500 metrekare civarlarında olduğunu belirten Başkan Demir; “Satışlar 20 bin liradan başlıyor, en fazla 60 bin liraya satılmış. 30’dan fazla arsa alan itfaiye erini başka bir yere görevlendirdim. Burada gayrı resmi bir şey görünmediği için mahkemeye müracaat edemiyoruz ama gözle görünen de bir şey var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.