Bedelli Torba Yasaya İlave Edildi

Bedelli Torba Yasaya İlave Edildi

AK Parti'li Bülent Turan, bedelli askerlik ile alakalı konuların torba yasaya ilave edildiğini açıkladı.

A+A-

AK Part'ili Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerliğin torba yasaya ilave edildiğini dile getirdi. Turan'ın açıklamasına göre Bedelli'de Yaş 25, ücret 15 bin TL olacak ve  25 gün de askerlik yapılacak.

AKP'li Grup Başkanvekili Bülent Turan ile alakalı, bugün torba yasanın gündeme geldiğini, ekim ayında Meclis'in açıldığında gündeme geleceğini düşündükleri bedellinin de bu yasaya ekleme kararını aldıklarını, bugün bir kaç saat içinde kanunun Meclise, Plan Bütçe'ye gönderileceğini, bir an önce toplanacaklarını ümit ettiğini, bu hafta komisyon aşamalarının bitmesi halinde, haftaya da nihayete ereceğini, kendilerinin AK Parti olarak hiçbir vaadlerini ve taleplerini ihmal etmedikleri gibi  bunu da ihmal etmediklerini belirtti.

Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben sizlerin aracılığınız ile gençlere, bedelli bekleyen tüm vatandaşlara bu müjdeli haberi vermek istiyorum. Askerlik ruhuna yakışmış olan bu adımı atmak bizim için bir görevdi. Profesyonel askerliğe geçişin bu ilk hamlesi olsun istiyorum. Mevcut durumda 5 milyondan çok bunu talep eden insan var. Çok büyük bir yığılma var.

Kulis bilgilerine, duyumlarına gerek yok. Biz şeffafız. Yeni gelişmeyi sizin ile paylaşmak istedik. 25 yaş ve 15 bin TL ön görüsü ile birlikte, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülmekte. Çalışmalar  ve takdir, komisyona aittir.

Mevcut  bedelli teklifinin içeriği değerlendirmesini yapacak olan genel kurul. Bizim teklifte, 15 bin bedel, 25 yaş sınırı ve 25 gün askerlik yapma koşulu var.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.