Bedava Dağıttılar

Bedava Dağıttılar

Denizli ilinde 2'si kız, 3 lise öğrencisi, sarılmanın cinsellik olarak algılanmaması amacı ile 'sarılmak bedava' eylemi başlattılar.

A+A-

Şehrin en kalabalık yerlerinden olan Eflatun Sokak'a gelen 17 yaşındaki lise öğrencileri Özge Olgun, Damla Özden ve Hüseyin Tolga Çakır, 'sarılmak bedava' ismi altında bir eylem yaptılar. Öğrencilerden Özge Olgun ile Damla Özden, kağıda 'Sarılmak bedava' yazarken; Hüseyin Tolga Çakır ise 'Kardeşlik ve barış için sarılmak bedava' şeklinde.

Sarılma eyleminin cinsellik olarak algılanmaması amacı ile eylem yaptıklarını ifade eden öğrenciler, sokakta yan yana durarak kollarını açıp, gelip geçenlerin kendilerine sarılmasını beklediler. Gençlere bilhassa çocuklardan büyük ilgi geldi. Sokaktan geçenlerin birçoğu, kollarını açan lise öğrencilerine koşup sarılırken; ilginç bakışlar atıp  yanlarından geçenler de olmadı değil. Bazıları ise karşı cinstekilerin sarılmalarının uygun olmadığını, tacize uğrayabileceklerini ifade etti ve gençlere olumsuz tepki gösterenlerdiler.

Farklı Tepkiler Var

Gençlerden Özge Olgun, amaçlarının önyargıları kırmak olduğunu ifade etti. Hüseyin Tolga Çakır ise arkadaşları ile otururken bu şekilde bir karar aldıklarını ve en önemli hedeflerinin önyargıları kırmak olduğunu dile getirdi. Damla Özden ise tepki gösterenler arasında namussuz diyenlerin de olduğunu belirterek, güzel tepkiler de aldıklarını, koşarak sarılanlar da olduğunu, namussuz diyenlerin de olduğunu, 'Sen nasıl kızsın' diyenin bile olduğunu, küfür dahi ettiklerini ama umurlarında olmaıdğını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.