Başvurular 24 Mart 2017 Tarihine Kadar Uzatıldı

Başvurular 24 Mart 2017 Tarihine Kadar Uzatıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından Tavas'a yapılması planlanan 224 adet toplu konut ile ilgili başvurular tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

Mahallerde yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun tütün üreticisi olması ve tütün alımlarının gecikmesinden kaynaklanan sıkıntıdan ötürü 24 Şubat günü bitecek olan başvurular vatandaştan gelen yoğun talepler sonucunda 24 Mart 2017 tarihine kadar uzatıldı.

TOKİ tarafından Tavas Yeni Mahalle ve Kızılcabölük Mahallelerinde toplamda 224 konut yapılacak olup, konutlar bodrum+4 kattan oluşacak. Her iki mahallede eşit sayıda yapılacak olan konutlar 48 adet 3+1, 64 adet 2+1 olarak inşa edilecek. Tavas Yeni Mahallede yapılması planlanan 2+1 ve 3+1 konutlarda başvurusu sayısı yapılacak konut sayısını geçti.Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve ısrarlar sonucunda başvuruların uzatıldığını ifade eden Başkan Akyol, "Söz verdik yapıyoruz. Tavas'ımızın çehresini değiştirmek için,vatandaşlarımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Toplu konutlarla ilgili başvurular hızla devam etmektedir. Fakat vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun tütün üreticisi olması ve tütün alımının gecikmesinden kaynaklanan sıkıntı nedeniyle, başvuru için gerekli teminat hazırlığının yapılabilmesi için başvuru tarihimizi uzattık. TOKİ ile birlikte Tavas'ta yeni bir pencere açıyoruz. Ev sahibi olmayan alt gelir grubu vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Yine 3+1 sosyal konutlarla da vatandaşlarımız, kendi bütçelerine uygun ev sahibi olabilecekler.

TOKİ projemizle, peyzajıyla, mimarisiyle, sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda ilçemize değer katacak yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak. Şartlara haiz olan vatandaşlarımız hangi konutun kendine uygun olduğuna karar verip, gerekli evraklarını tamamladıktan sonra Tavas Ziraat Bankası şubesini giderek 2+1 ve3+1 için gerekli ücreti yatırarak başvurusunu yapacak. Şimdiden Tavas'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen başta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olmak üzere bu güzel projelerin Tavas'ımıza kazandırılmasında büyük payı olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Başvuru tarihi 24 Mart 2017 günü sona erecek. Bu zaman zarfı içerisinde vatandaşlarımız başvuru işlemlerini tamamlamak zorundalar. Ayrıntılı bilgi için vatandaşlarımız, www.tavas.bel.tr web sayfasından inceleyebilir ya da Tavas Belediyesi "Beyaz Masa" birimimizdeki arkadaşlardan bilgi alabilirler" dedi.Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, yapılacak olan konut sayısının aşımı söz konusu olursa konut sayısında artırıma gideceklerini belirttiler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.