Başkan'dan Herkese Davet!

Başkan'dan Herkese Davet!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizlili vatandaşları, 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Denizli Öğrenme Şenliği Programı’na davet etti.

A+A-

Denizli Ticaret Odası tarafından bu yıl ilk kez Öğrenme Şenliği düzenlenecek. 3 Mayıs 2017 saat 11.00’da Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak program, İstiklal Marşının okunması ve Mehteran ekibi eşliğindeki Denizli Ticaret Odası önüne kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile devam edecek. İlk günkü etkinlik, Denizli Ticaret Odası önündeki protokol konuşmaları, Öğrenme Şenliklerinin açılışı ve Ahşap Yakma Tekniği, Ebru Sanatı, El Nakışları, Yün, Keçe ve Koza Nakışı, Çömlek Sanatı, Deri El Sanatları, Taş Boyama gibi kurslarda üretilen ürünlerin sergilendiği stant ziyaretleri ile son bulacak.

4-5 Mayıs tarihlerinde ise 09.30-17.00 arasında Öğrenme Şenlikleri ile ilgili etkinlikler sergilenecek, keşkek, lokma, çay, limonata, su gibi yiyecek ve içecek ikramı yapılacak.

Denizli Ticaret Odası olarak sosyal sorumlulukları gereği faaliyetler de gerçekleştirdiklerini, bunlardan birinin de Öğrenme Şenliği Programı olduğunu ifade eden Başkan Uğur Erdoğan, “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı kapsamında Denizli Ticaret Odası olarak odamız tarafından Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Pamukkale Üniversitesi ortaklığıyla yürüttüğümüz Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi kapsamında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Denizli’de ilk kez Öğrenme Şenliği düzenleneceğiz. Tüm halkımızı programımıza katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Hayat boyu öğrenme kavramının her yaşta öğrenme faaliyetlerini kapsadığını belirten Erdoğan, “Özel sektör için hayat boyu öğrenme faaliyetlerinde mesleki eğitimler ilk akla gelen faaliyetler olup, akabinde performans arttırma eğitimleri ve kişisel gelişim eğitimleri gelmektedir. Denizli ilindeki 15 bin 286 firmayı temsil eden Odamız hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katkı sağlamaktadır. Odamız kurumlarla işbirliği yaparak çok sayıda eğitim programı düzenlemekte, seminer salonlarımız Denizli’deki kurum ve kuruluşların seminer/eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapmakta ve kurumlarla çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Bu faaliyetlerde özel sektör çalışanları ile eğitimcilerin bir araya gelmesi ancak odalar ile eğitim kurumlarının işbirliği ile gerçekleşmektedir. Hem bu durumun hem de üyelerine karşı sorumluluklarının farkında olan odamız ve ilimiz kurumları bu tarz projeleri bir fırsat olarak görmektedir.” diye konuştu.

Erdoğan, Öğrenme Şenlikleri kapsamında Denizli’nin her ilçesini temsilen 19 Halk Eğitim Merkezi görevlisi usta öğreticiler tarafından halka bazı şu deneyimlerin aktarılacağını söyledi: “Islak Keçe Aksesuarları, Kaat'ı, Dokuma (Küçük Boy Dokuma), Kadın Giysi Dikimi (Elde Makine İşi), Elde Kurdele İşi, Peçete Katlama, Kumaş Abajur Yapma, Osmanlıca, El Nakışları, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Şifre Dantel, Amigurumi (Örgü Oyuncak) Yapımı, Hasır Dokuma Gösterimi ve Katılımcıların Uygulaması, Kekik Yetiştiriciliğinin Tanıtımı, Oyuncak Bebek Kıyafeti Dikimi, Pasta süsleme yöntem ve tekniklerinin uygulamalı olarak gösterileceği bir stant, Kum Sanatı etkinliklerinin gösterilmesi ve yaptırılması, İpek Böceği Kozasından Aksesuar Yapımı, Kaligrafi, Kemik Tarak Ve Bıçak Yapımı, Leblebi Yapımı, Hüsni Hat Ve Su Kabağı İşlemeciliği, Halk oyunları gibi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.