Başkan Zolan’dan Kadınlara Kırmızı Karanfil

Başkan Zolan’dan Kadınlara Kırmızı Karanfil

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82’nci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programında kadınlara kırmızı karanfil verdi. Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği panelde, farklı siyasi p

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82’nci yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlik Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilen panel ile devam etti. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda kadın katıldı. Başkan Zolan, programda salonda bulunan kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82’nci yıldönümünü kutladı. Panelde Kadın Meclisi Başkanı Özen ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Selma Yıldız, Şeniz Doğan ve Atalar Mahalle Muhtarı Fatma Yıldan bir konuşma gerçekleştirdi.

Türk siyasi hayatında kadın sayısı artmalı

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması ve ardından Şubat 1935’te gerçekleştirilen seçim ile 17 kadınının milletvekili seçildiğini anlattı. Siyasette kadın sayısının geçmişte olduğu gibi bugün de az olduğuna dikkati çeken Özen, bu konuda özeleştiri yaparak, “Bu sayının artması biz kadınların elinde” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selma Yıldız ise, “Kadın sağlıklı, bilgili ve eğitimli neslin yetiştirilmesinde en önemli etkendir. Ulu Önder Atatürk seçme seçilme hakkını Türk kadınına, birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir.

Kadınlarımıza vatandaş olma bilinci ve eşitliği armağan eden Atamızı şükranla anıyorum” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şeniz Doğan, “Kadının siyasette var olabilmesinin temelleri ailede atılıyor. Kadının ailesinde siyasetle ilgilenen birileri yoksa ve daha sonraki dönemde desteklenmiyorsa maalesef Türkiye’de kadınlar siyasetle uğraşmıyorlar” dedi.

Kadınların yerel yönetimlerde etkin olmaları gerektiğini dile getiren Atalar Mahalle Muhtarı Fatma Yıldan, “Şehrimizin sorunlarını en iyi bilen kişiler olarak kadınların yerel yönetimlere talip olmasını tüm arkadaşlarımıza öneriyorum.” Konuşmaların ardından panele katılan davetliler de kadınların sosyal ve siyasal yaşamda nasıl daha etkin olacakları konusunda görüşlerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.