Başkan Özbaş, Öğretmenlerle Karşılıklı Oynadı

Başkan Özbaş, Öğretmenlerle Karşılıklı Oynadı

Başkan Özbaş, Öğretmenlerle Karşılıklı Oynadı

A+A-

Sarayköy Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki emekli öğretmenlere ve belediye bünyesinde açılan kurslarda görevli öğretmenler için gece düzenlendi. Gecede Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeki kurslarda eğitim alan öğrenciler sahne aldı. Gece sonunda öğretmenler ve öğrenciler karşılıklı oynadı.

Sarayköy Belediyesi 2014 yılından bu yana öğretmenlerin yanında. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki tüm öğretmenlere  isimlerine özel  flash bellek hediye edildi. Akşam ise Sarayköy Belediyesi tarafından ilçedeki emekli ve belediye bünyesinde açılan kurslarda görevli öğretmenler için gece tertip edildi.

Belediye çok amaçlı salonunda düzenlenen Öğretmenler Günü gecesine, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, emekli öğretmenler, belediye bünyesinde açılan kurslarda görevli öğretmenler katıldı.

Başkan Özbaş ve eşi Esin Özbaş, ilk olarak yemekte biraraya gelen misafirleri masalarını tek tek gezerek “hoş geldiniz” dedi.

Yemeğin ardından Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi öğretmen ve kursiyerleri tarafından hazırlanan program izlendi. Program saygı duruşu ve işaret dili öğrencilerin eşliğinde İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri’nin açılışı ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘e de Başöğretmenlik unvanı verildi.

Öğretmenler günü ise ülkemizde  1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanıyor. Ne güzel, ne mutlu devlet büyüklerimiz bu güzel günü öğretmenlerimize armağan etmiş ve bizlerde kutluyoruz. 365 gün öğrenmek, öğretmek hepimizin görevi ama yılda bir kere bile olsa sizlerle beraber olabilmek, sizlerin elini öpebilmek, güzel dualarınızı alabilmek ve güzel önerinizden faydalanabilmek bizler için çok önemli. İyi ki varsınız. Ben bu vesileyle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Eğitime ve eğitim alanlarına çok önemsediklerini belirten Başkan Özbaş, “ Sizler bizim gelecek nesillerimizin ışıklarısınız. Eğitimin her zaman destekçisiyiz.  Ne zaman bize ihtiyacınız olursa biz her zaman yanınızdayız” dedi.

Konuşmanın ardından 24 Kasım oratoryo gösterisi sunuldu. Daha sonra Edebiyat Kulübü öğrencileri günün anlam ve önemine dair şiirler okudu, işaret dili öğrencileri şarkılarla sunum yaptı. Tiyatro kulübü öğrencileri ise öğretmen ve öğrencilerin anlatıldığı gösteri sahneledi.

Programın sonunda törene katılan tüm öğretmenlere Başkan Özbaş, plaket takdim etti.  Kapanışta ise Başkan Özbaş, öğretmen ve öğrenciler karşılıklı oynadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.