Başkan Filiz'in Yaşlılar Haftası ile İlgili Mesajı

Başkan Filiz'in Yaşlılar Haftası ile İlgili Mesajı

Başkan Filiz'in Yaşlılar Haftası ile İlgili Mesajı

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 18-24 Mart arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Filiz mesajında; “ Her insan beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir. Yaşlılarımızın hayat standartlarını yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek, projeler üretiyoruz. Tecrübe ve birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesizi genç nesillere örnek teşkil edecek ” ifadelerini kullandı.

Geçmişteki tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerleri yarınlara taşımayı sağlayan, toplumsal hayatın en kıymetli hazineleri olan, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran yaşlıların en değerli varlıklar olduğunu belirten Başkan Filiz, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerektiğini söyledi.

AK Parti hükümetlerinin yaşlılara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını hatırlatan İl Başkanı Necip Filiz, yaşlılara yönelik düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek 16 yıllık süreçte yaşlılara yönelik partisinin yaptığı hizmetleri açıkladı:

EVDE BAKIM HİZMETİ İLE YÜZLERİ GÜLDÜRÜYORUZ

Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini ilk kez 2007 yılında başlattık. Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmede zorluklar yaşayan, yetkili hastanenin sağlık kurulundan ağır engelli raporu olan yaşlı ve engelli tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde bakım hizmeti alabilmesini sağladık. Evde Bakım için ayırdığımız bütçeyi 120 Katına çıkardık.

İLK KEZ EVDE SAĞLIK HİZMETİ UYGULAMASINI BAŞLATTIK

Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. 856 Bin Hizmet sunulan Hasta Sayısı bulunmaktadır.

YAŞLI YAŞAM EVLERİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK

Huzur evinde kalmak istemeyen büyüklerimizin ev ortamında (apartman dairesinde veya müstakil evde) yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile “Yaşlı Yaşam Evi Projesi”ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık. Uygulama her odada 1 kişi kalacak şekilde bir evde ortalama 3-4; en fazla 6 yaşlımızın kalmasına olanak sağlayacak şekilde tasarladık.

65 YAŞ ÜSTÜ AYLIĞINI ”8,4 KATINA” ÇIKARDIK

65 Yaşını Doldurmuş, Kimsesiz ve Güçsüz Vatandaşlara Aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenleme ile imkânları yetersiz ve bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. 65 Yaş Üstü Aylığını 2002-2018 yılları arasında 8,4 katına çıkardık

MAAŞ KUYRUKLARINDA ÇEKİLEN ÇİLEYE SON VERDİK

PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında imzalanan protokolle ilk defa 2011 yılında yaşlılarımıza verilen maaşları, talep etmeleri halinde yaşadıkları evde alabilmelerini sağladık.

YAŞLILARIMIZA ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLIYORUZ

65 yaş üstü vatandaşlarımız artık şehir içi ulaşım ücreti ödemiyor. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık.

HER MEKÂN YAŞLI DOSTU OLUYOR

Mekânlarda standartları iyileştirerek yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki mevzuat düzenlemelerimiz, yerel yönetimler, kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın katılımlarıyla, ortak alanları yaşlı ve engelli kullanımına uygun hale getirdik. Bu kapsamda bina ön giriş, ön bahçe, park, asansör, yürüme yolları ve kaldırım gibi ortak alanları yaşlı kullanımına uygun olarak düzenledik.

HUZUREVLERİMİZ ARTIK DAHA KONFORLU

Öncelikli olarak yaşlılarımızın aile ortamı ve bütünlüğü içerisinde bakımlarını hedefliyoruz. Bu amaçla evde bakım/refakat hizmetini ve Yaşlı Yaşam Evleri uygulamasını hayata geçirmenin yanında, huzurevlerindeki hizmetlerimizi günden güne daha kaliteli ve daha kapasiteli bir şekle dönüştürmeye devam ediyoruz.

Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 huzurevi yaşlılarımıza hizmet veriyor.

KÜLTÜREL FAALİYETLERDE BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMADIK

Gezici Kütüphane uygulaması ile kitapları, yaşlılarımızın ayağına götürdük.

YEREL YÖNETİMLERDE YAŞLILARIMIZ EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR

Yerel yönetimlerde marka olan partimiz, belediyelerimiz nezdinde yaşlı dostu hizmetlerimize tüm hızıyla devam ediyor. Birçok belediyemiz ulaşım, barınma, yemek, gıda yardımı, sosyal-kültürel alanlarda yenilikçi ve etkin hizmetler sunuyor.

YAŞLILARIMIZA ŞİDDETE ”DUR” DEDİK

Yaptığımız kanun değişikliğiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK"

Kurucu Genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım 'in öncülüğünde yaşlılık konusuna hassasiyetle eğilip büyüklerimiz için devrim niteliğinde politikalar üretmekteyiz bu politikaları büyüklerimizin de desteğini alarak daha ileriye taşımak ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

AK PARTİ SOSYAL POLİTİKALAR BAŞKANLIĞI YAŞLILAR KOORDİNASYON MERKEZİ (YKM)

Sosyal Politikalar Başkanlığımız bünyesinde 22 Temmuz 2004 tarihinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezimizi (YKM) kurduk. Yaşlı vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz.

81 il ve 970 ilçemizde teşkilatlanan YKM ile vatandaşlarımıza birebir hizmet veriyoruz.

Yaşlılarımızın karşılaştıkları her türlü engeli aşmalarına yardımcı olmak için kurduğumuz Yaşlılar koordinasyon merkezimiz sayesinde kıymetli büyüklerimizin hizmetindeyiz. Büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde, erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte; onlara hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak kabul etmekteyiz.”

bu düşüncelerle, Bu anlamlı hafta dolayısıyla Yaşlılar Haftası’nı en samimi duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.