Başkan Erdoğan’dan İSO 500 Açıklaması

Başkan Erdoğan’dan İSO 500 Açıklaması

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 2017 senesi verilerine göre Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında olan Denizlili 11 firmayı kutladı.

A+A-

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklamasından sonra bir açıklama yaptı. Başkan Erdoğan, 2016 senesinde ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Denizli’den 12 firmanın olduğu hatırlattı. Bu sene ise, enerji sektöründe hizmet veren bir firmanın liste dışında kaldığını dile getirdi. Erdoğan, 2017 senesi verilerine göre, 11 firmanın listeye girdiğini gördüklerini, bu firmalardan 5’inin kablo ve bakır tel, 2’sinin demir-çelik, 2’sinin gıda, 2’sinin de tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğini, son 5 senenin verileri değerlendirildiğinde, ilk 500 firmanın sıralamasında 11-12 firma ile Denizli’nin yerini koruduğunu dile getirdi.

 

EN BÜYÜKLER

Türkiye’nin en büyükleri içinde olan Denizlili isimlerin genelinin aynı zamanda en çok ihracat yapan firmalar olduğuna da dikkatleri çeken Başkan Erdoğan, verilerin, Denizli’nin üreterek Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlamayı sürdürdüğünü gösterdiğini, Listeye giren 11 firmanın, şehrin gururu olduğunu ve hepsini tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.