Başkan Erdoğan’dan İnsan Hakları Günü Mesajı

Başkan Erdoğan’dan İnsan Hakları Günü Mesajı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebeti ile yazılı bir mesaj paylaştı.

A+A-

Başkan Erdoğan, mesajında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin yıl dönümünün kutlandığını, soydaşların yaşadığı topraklarla yakın coğrafya başta olmak üzere dünyanın her neresinde olursa olsun savaşların ve yoksulluğun son bulmasını, akan kanın bir an önce durmasını, oradaki insanların da refaha ulaşıp huzur bulmasını dilediğini ifade etti.

Eşsiz Bir Milletiz

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile alakalı yaptığı paylaşımında, bu sene, 10 Aralık 1948’de kabul edilmiş olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 70’inci yıl dönümünün kutlandığını, Birleşmiş Milletlerin, bu kararından 2 sene sonra da aynı tarihi Dünya İnsan Hakları Günü olarak ilan ettiğini, çağlar aşmış bir medeniyet olarak, var olunan günden beri gerek gelenek ve göreneklerin, gerekse inancın gereği, her daim insanı merkez alan bir yaşam felsefesini düstur edinen eşsiz bir millet olunduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Nerede bir mazlum ya da ihtiyaç sahibi varsa, el uzatmış; yardım etmiş bir devletiz. Ulaştığı her yere adaleti götürmüş, yerleştiği her yeri dört başı mamur etmiş bir medeniyetiz. Alicenaplığı ve adaletiyle dünyanın dört bir tarafına nam salmış insanımız, yer bulduğu coğrafyalarda huzurun ve refahın da teminatı olmuştur. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin yıl dönümünü kutlarken, soydaşlarımızın yaşadığı topraklar ile yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın her neresinde olursa olsun savaşların son bulmasını, akan kanın bir an önce durmasını, oradaki insanların da huzur bulmasını diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.