Başkan Akyol'dan Muhtarlar Günü Mesajı

Başkan Akyol'dan Muhtarlar Günü Mesajı

Başkan Akyol'dan Muhtarlar Günü Mesajı

A+A-

Köy ve mahallelerimizde vatandaşlarımızın istek, talep ve sorunlarını ilk olarak dinleyen, yaşadığı yeri güzelleştirmeye ve korumaya çalışan, sadece yönetim ilişkilerimizin değil aynı zamanda kültür ve değerlerimizin de bir parçası olarak milletine hizmet eden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.

Millete hizmetkar olduğumuz ilk günden bu yana, Muhtarlarımızla periyodik toplantılara özen göstermeye devam ediyoruz. Çünkü Muhtar milletin sözleridir. Onları devlet yetkililerini aktararak, halkın sorunlarını dile getirir. Böylesi zor ve kutlu bir görevi yerine getiren Muhtarlarımız, Ak Parti Hükümeti ile Hakk’a ve Halka hizmette daha da güçlenmiş daha işlevsel bir yapıya kavuşmuştur.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizin sorunlarını en kısa sürede çözmek ve hizmet seferberliğini ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaymak amacıyla başlattığı yürüyüşte Muhtarlarımıza şüphesiz ki herkesten daha fazla iş ve sorumluluk düşmektedir.

Gelişen ülkelerin en büyük problemi, kültür ve değerlerin alaşağı edilip sadece kalkınma odaklı plan ve projelere odaklanılmasıdır. Oysa Muhtarlık kurumu, bunun önüne geçebilmek için de çok önemli bir yer tutar. Bu yüzden Hükümetimiz bu kurumun önem ve ehemmiyetini gün yüzüne çıkarmaktadır.  Çünkü Muhtarlarımız, mahalle veya köyünün tüm kültür ve değerlerini arşivler ve korur. Bu anlamda bir mahalle veya köy ile ilgili herhangi bir plan uygulandığında mutlaka Muhtarlar ile görüşülmeli, yerleşim yerinin kalbine, dokusuna, kültürel değerlerine saygı gösterilerek işlem yapılmalıdır. Biz milletin hizmetkarlarına da burada Muhtarlarımız ile birlikte çalışma görevi düşmektedir. Çünkü Muhtarlarımızla koordineli çalışmak, yerelde kalkınma hamlelerini çok daha sağlıklı ve sistemli bir şekilde yapmanın önünü açacaktır.

Bu vesile ile tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tekrar kutluyor, görevlerinde sağlık, afiyet temennisi ile başarılar diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.