Başkan Akcan Uyardı: Seferberlik İlan Edilmeli

Başkan Akcan Uyardı: Seferberlik İlan Edilmeli

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye’nin her köşesi gibi Çal’da da tarım ve hayvancılık kesiminde büyük sorunlar olduğunu ifade etti.

A+A-

Türkiye’nin, yerel seçimlere kilitlenmeye başladığı şu günlerde tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan kesimlerin büyük ekonomik sorun içinde olduğunu ifade eden Başkan Fethi Akcan, bölgede ay çekirdeği, mısır ve kekik yetiştiren üreticilerin durumunun perişan olduğunu, insanların patlamak üzere olduğunu ve tarım Kenti Projesi çerçevesinde destekledikleri seracılığı yapanlar Allah’tan bu yıl biraz para kazandığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı, “Ayçekirdeği, mısır, kekik bölgemiz için çok önemli. İvedilikle çözüm bulunmalıdır. Üreticinin ürettiği ürün para etmiyor. Ürünü 6 liraya mal eden üretici 4 liraya satamıyor. Büyük haksızlık ve adaletsizlik var. İnsanımız milyon dolarlar kazanma hedefinde değil. İnsanımız çocuğunu çoluğunu okutmak, asgari giderlerini karşılamanın hesaplarını yapıyor. İnsanlar zor durumda. Elinde 40-50 ton çekirdeği olanlar, 500 dönüm toprak işleyenler var. Tarım Kredi ve bankalara borçlar duruyor. Çiftçi kesimi hareket edemez hale geldi. Ülkenin en önemli sorunu üretim yapılmaması. Hiç olmazsa, üreten kesim için acil bir şekilde çözüm bulunmalıdır. Devletin gücü büyük. Devlet, isterse çözüm bulur. Toprak Mahsülleri Ofisi’nin devreye girmesi gerekiyor.”

Kırsal kesimlerden kentlere göçün sürdüğü, bunun da en önemli sebebinin tarım kesiminin para kazanamaması olduğunu dile getiren ekleyen Çal Belediye Başkanı Akcan,  devletin insanları göçe zorlamaması gerektiğini, kentlerde 100 yılın alt yapısının yapıldığının ifade edildiğini ama kentlerde alt yapı üst yapının çöktüğünü, çünkü, sürekli kentlerde nüfusun arttığını, kırsal alanın da azaldığını, Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini belirten Akcan şunları söyledi:

“HERKES SEÇİME KİLİTLENDİ”

“Şimdi bakın herkes seçime kilitlendi. Geçim derdi seçimden daha önemli. Seçimlere tüm adaylar el ele kol kola girmelidir. 1923’te de mollalar, cemaatler, İslamcılar, sosyalistler, Türkçüler vardı. Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk sağcı-solcu demedi. Ülkenin bütünlüğü için birlikte hareket ettiler. Bu enerjiye ve birlikteliğe yine ihtiyacımız var. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi, hepimiz de aynı sokağın çocuklarıyız. Aynı anne ve babadan olma kardeşler bile anlaşamıyor. Milyonlarca ayrı anne ve babadan olmayız. Elbette farklılıklarımız olacak. Bu farklılıklar güzelliktir, zenginliktir. Herkes birbirine saygılı olmalı. Halkın içine birlikte girmelidir. Halkın önünde adaylar birbirine sarılmalıdır, birlikte çay-kahve içmeliyiz. Biz siyasetçiler ve partiler seçimi yapar. Vatandaşta oyunu kullanır. Önemli olan öncelikli sorunların çözümü için devletimizin seferberlik ilan etmesidir.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.