Başkan Akcan Kadınlarla Buluştu

Başkan Akcan Kadınlarla Buluştu

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebeti ile Belediye bünyesinde çalışan işçi ve memur bayanlarla buluştu.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün İsviçre gibi demokrasinin beşiği kabul edilen ülkeden bile 36 sene evvel Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiğini anımsatan Başkan akçan, Atatürk’ün göstermiş olduğu muassır medeniyetler seviyesine hala ulaşamadıklarını, hala eksiklerin olduğunu, 2014’te göreve geldiklerinde kapanan belde belediyelerinden gelen kadın çalışanlar ile Çal Belediyesi’nin toplamda kadın çalışanı sayısının sadece 2 olduğunu, kendilerinin bu sayıyı 23’e çıkardıklarını ama yeterli olmadığını, bu sayının daha da artacağını ve artması gerektiğini ifade etti.

Kadınlar Baş Tacımız

Kadının toplum içinde hak ettiği yere gelmesi, ekonomik özgürlüğünü kazanması ve hayatın her alanında iş hayatına atılması için mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Fethi Akcan, “Kadınımızın toplumdaki yerinin önemini herkes biliyor. Kadın hakları hukuki bir devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunu olmuştur ve bu toplum kadın sorunu diye bir sorunu artık yaşamamalıdır. Bunu da zamanla eğitimle, toplumun bilinçlenmesiyle başarabiliriz. Orta Asya’da savaşları yöneten, Kurtuluş Savaşı mücadelesine katılan Türk kadınlarının Anadolu’nun her santimetre karesinde imzası vardır. Kadınlar baş tacımız. Unutmamak gerekiyor; Erkekleri dünyaya getiren ve büyüten de kadındır. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Akcan, belediyede çalışan kadınlar ile ortalama 2 saat sohbet etti, herhangi bir sorunları olduğunda bizzat kendisinin ilgileneceğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.