Başka Merkezler Ameliyat etmemişlerdi Ama...

Başka Merkezler Ameliyat etmemişlerdi Ama...

Başka Merkezler Ameliyat etmemişlerdi Ama...

A+A-

PAÜ Hastaneleri Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri yaptıkları ameliyat ile yeni bir başarıya imza attılar.

Pamukkale Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı’nda, kilo sorunu nedeni ile başka merkezlerde ameliyat edilemeyen Perihan Erkmen (58) isimli hastaya, epidural anestezi ile, uyanık halde ve sırtüstü pozisyonda “Supin PCNL” yöntemi ile böbrek taşı operasyonu yapıldı ve hasta taşlarından tamamen kurtuldu. Üroloji ve Anesteziyoloji Anabilim dallarından Doç.Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özlülerden ve Yrd. Doç. Dr. Aslı Mete’den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak bilgi veren Doç.Dr. Ali Ersin Zümrütbaş; “Perihan Hanım uzun süredir böbrek taşı sorunu yaşıyormuş. 4 yıl önce de idrar yoluna düşen bir taş kapalı ameliyatla alınmaya çalışılırken, kilo sorunu da olmasından dolayı ameliyatta solunum problemi gelişmiş ve uyandırılmış. Daha sonra uzun süre kontrole gelmeyen hastamıza, başvurduğu hastanede sağ böbreğinde büyük bir taş olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylenmiş. Bulunduğu şehirdeki üniversite hastanesinde, kapalı böbrek taşı ameliyatı için ameliyathaneye alınan hasta, yüzükoyun pozisyona alınınca tekrar solunum sorunu yaşamış ve ameliyat başlamadan uyandırılmak zorunda kalınmış. Ameliyat olamayacağı söylenen hasta, bir yakınının tavsiyesi üzerine hastanemize başvurmuş.” dedi.

Sözlerinin devamında kapalı böbrek taşı ameliyatları ile ilgili de bilgiler veren Doç.Dr. Zümrütbaş; “PCNL (perkütan nefrolitotomi - kapalı böbrek taşı operasyonu) adını verdiğimiz operasyonu, kliniğimizde uzun süredir başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Ameliyat standart yöntemde yüzükoyun pozisyonda yapılıyor. Son zamanlarda ülkemizde sınırlı sayıda merkezde supin (sırtüstü) pozisyonda da yapılmaya başlandı. Perihan Hanım bize başvurduğunda, öncelikle anestezi bölümüne danıştık. Dr. Aslı Hanım, yaklaşık 150 kg ağırlığında olan hastamızı uyutmadan, epidural (belden) anestezi deneyebileceğimizi söyledi. Biz de hastaya bilgi vererek uyanık halde ve sırtüstü pozisyonda kendisini ameliyat edebileceğimizi söyledik ve yaklaşık 1.5 saatlik başarılı bir operasyonla taşlarının tamamen temizledik.” dedi.

Taşlarından dolayı birçok sorun yaşayan ve sonunda başarılı bir ameliyatla taşlarından ve ağrılarından tamamen kurtulan ve mutluluğu yüzünden okunan Perihan Erkmen, duygularını “Hastanemizden, doktorlarımızdan ve bizimle ilgilenen herkesten çok memnun kaldık. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.