Baro Seçim Danışma Kurulu oluşturdu

Baro Seçim Danışma Kurulu oluşturdu

Seçimlerin özgür, adil ve demokratik biçimde gerçekleştirilmesi düşüncesiyle; Denizli Barosu bünyesinde “Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu” oluşturuldu.

A+A-

Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi ile hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak,  bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmanın, baroların görevi olarak kanunla tanınmış bir ödev olduğunu belirterek, Denizli Barosu bünyesinde “Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu” oluşturulduğunu açıkladı.

İlhan, “Denizli Barosu, kanundan kaynaklanan bu yetkimiz çerçevesinde, ilimizde de seçimlerin huzur içinde şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerimizin sandıkta oylarının kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların giderilmesi bakımından anında müdahale edebilmek amacıyla  “seçim hukuku ve seçim danışma kurulu” ile yurttaşlarımızın yanında olmaya karar vermiştir. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği'nin de desteklediği oy verme bilincini arttırmak ve sandık güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan Oy ve Ötesi Derneği’ni 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimde Denizli Barosu olarak destekleme kararı aldık” dedi.

Baro yönetim kurulu üyelerinin tamamının kurul üyesi olarak görevlendirildiğini belirten İlhan, “Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir iletişim hattı tesis edilmiştir. Siyasi partilerden sandık görevlilerine ve vatandaşlara kadar herkes, karşılaştığı sorunun çözümü için 01 Kasım 2015 seçim günü 24 saat boyunca açık olacak ve arayan kişilerin soruları yanıtlanacaktır. Seçmenlerimiz, sorunlara ilişkin oluşturulan 0 505 923 77 76 numaralı telefondan Denizli Barosu'na ve 0 312 988 16 70-75  (6 hat) numaralı telefondan Türkiye Barolar Birliği Seçim Güvenliği Merkezine ulaşabilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.