Bambaşka Bir Trafik Haftası

Bambaşka Bir Trafik Haftası

Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk program Acıpayam ilçesinde yapıldı.

A+A-

Acıpayam ilçe Jandarma Komutanlığı, Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Acıpayam Belediyesi’nce Acıpayam Kaymakamlığı koordinesinde yapılan etkinlikler öğrenciler ve halk tarafından büyük bir ilgi gördü.

HEDİYELER VERİLDİ

Kutlamalar çerçevesinde; Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’’nin son semineri yapıldı. Acıpayam Anadolu Lisesi’nde 100 lise öğrencisine Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri tarafından, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın öneminden bahsedildi. Seminerden sonra standart dışı bir kaskın kırılışı sergilendi, kask,  eldiven ve reflektifli yelek hediye edildi.

Yılbaşından sonra Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yapılan 20 seminerde, bu güne kadar 2.000 öğrenci ve 400 vatandaşa ulaşıldı. Jandarma’nın zaman içinde yaptığı denetimlerde kask takma ve görünürlüğü artırıcı yelek giyilmesi oranında artış olduğu belirlendi. Bunun yanında vatandaşlarla yapılan görüşmelerde konu ile alakalı duyarlılık oluşmaya başlandığı tespit edildi.

FARKLI ETKİNLİKLER

Projedeki hedeflere ulaşmak ve farkındalığın arttırılması amacı ile bu yılki Trafik haftası kutlamalarının evvelki senelerden farklı olarak yapıldı. Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, TÜVTÜRK’ün katılımlarıyla açılan sergilerde broşür dağıtıldı, reflektif yelek ve kask hediye edildi, ziyaretçilere ikramlarda bulunuldu.  Sergiden sonra, öğrenci ve vatandaşların yaya olarak katıldığı korteje motosiklet sürücüleri de eşlik ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.