Baklan’da Kadınlar Güçlerini Gösterdi

Baklan’da Kadınlar Güçlerini Gösterdi

Denizli ilinin Baklan ilçesinde Öğrenme Şenliği ve Sergi açılışı yapılarak kursiyerlerin sene boyunca yaptıkları ürünler sergilendi ve kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

A+A-

Baklan Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından sene boyunca yapılan ürünler sergilendi. 2017 – 2018 eğitim öğretim senesinde 18 değişik alanda 46 kursa, 745 kursiyer katılımda bulundu.

Baklan Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde organize edilen etkinliğe Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Güngör, Baklan Müftüsü Ali Gülbağcı, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Günyılmaz, Ziraat Bankası Müdürü Selman Duysak, ilçe müdürlükleri, muhtarlar, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katılımda bulundu.

Amaç Ülkeye Katkı Sağlamak

Şenlik etkinliğinin açılışında konuşan Baklan Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Günyılmaz, Öğrenme Şenlikle ilgili bilgiler verdi. Şenliğin amaçlarını ve hedef kitlesini açıklayan Günyılmaz, burdan kazanılacak bilgilerin zamanını değerlendirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise kadınların ülkedeki önemlerinden bahsetti. Başkan Gülsever, Kadınların kendilerinden bir parça olduğunu, bir evin sıcaklığının devam etmesi ve mutluluğunun sürmesinin mimarının annelerimiz olduğunu, kadınlara çok şey borçlu olduğumuzu, bu yüzden tüm kadınların donanımlı olmalarının gerektiği, Halk Eğitim Merkezinin, her konuda bilgi ve beceri kazanmada öncülük ettiği, kadınların Halk Eğitim Merkezi ile beraber bu bilgi ve beceriyi kazandıklarını dile getirdi.

Çok Önemli Konular Var

Halk Eğitim Merkezi’nin verdiği konular hakkında konuşan Başkan Gülsever, konuları incelediğini, kendi mesleki konularıyla alakalı olduğunu, örnek olarak bitkisel üretimin verilebileceğini, bitkisel üretimin birim alandan, birim ağaçtan, birim hayvandan daha fazla kaliteli verim almak olduğunu yani bu konuların çok önemli olduğunu, her şeyden mühimi sergide, sevincin, hüznün işlendiği, kültürün görüldüğü oyaların ve kilimlerin olduğunu söyledi.

Kursiyerlerin çabaları ile meydana çıkan ürünlerin ülke ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini belirten Başkan Gülsever, kendilerinin bu çalışmaların yalnızca sergide kalmasını istemediklerini, bu kazanımların ekonomiye dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, kursiyerleri ildeki tesislere götürmek istediklerini, bu çalışmaları gelecek  günlerde şenliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini ve herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.