Baklan Boğaziçi’nde Üzüm Hareketliliği

Baklan Boğaziçi’nde Üzüm Hareketliliği

Baklan ilçesine bağlı olan Boğaziçi mahallesinde yörenin ve bölgenin göz bebeği olan iri kara üzüm hasadının başladığı ifade edildi.

A+A-

Bağ bölgelerinin yoğun olduğu Baklan Boğaziçi mahallesinde üzüm bağlarında hareketlilik başladı. Mutlu bir telaş içerisinde bağlardan kesilmiş olan üzümler, üzüm işleme tesislerinde meyve nektarı ve şaraplık olarak değerlendirmesi için toplanıyor. Toplanmış olan üzümler başta Dimes Gıda olmak üzre ilin ve diğer kentlerden gelmiş olan değişik firmalar tarafından satın alınıyor.

“Belediye Başkanımız Yusuf Gülsever’e teşekkür ediyoruz”

Türkiye’nin ileri gelen saygın şirketlerinden olan Dimes Gıda’nın zirai satın almadan sorumlu olan Ziraat Mühendisi Cüneyt Elden, Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in daveti ile Boğaziçi’ne geldiklerini, geçen senelerde zaman zaman üzüm aldıkları Boğaziçi çiftçisinden ve üzümün kalitesinden memnun olduklarını, onların da kendilerinden memnun olduğunu düşündüklerini, 2018 senesi üzümlerini Belediye ve meclis üyeleri ile imzalamış oldukları protokol ile alımları yapıyor olduklarını, çiftçilerin de durumdan oldukça memnun olduklarını, evvelki yıllarda yaşadıkları sorunları yaşamadıklarını, üzüm alımında bu organizasyonu sağlamış olan Belediye Başkanımız Yusuf Gülsever’e teşekkürlerini ilettiklerini, kendilerine öncülük ettiğini, geçen sene olduğu gibi bu sene de birlikteliği sağladıklarını, alımların devam ettiğini ve üzüm bitinceye kadar da devam edeceğini dile getirdi.

“Çiftçi satışlardan çok memnun”

45 senedir  Boğaziçi’nde çiftçilikle uğraşan Nişat Aydoğmuş, bu mahallede iri kara üzümü ilk yetiştirenlerden biri olduğunu, mahallede her gün tonlarca üzümün satıldığını ve çiftçilerin satışlardan çok memnun olduğunu, sezon başı bir lira 20 kuruş olarak teklif edilmiş olan fiyatın Belediye Başkanının devreye girmesi ile 2 lira olarak belirlendiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini belitti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.