Baklan’a Modern Arıtma Tesisi

Baklan’a Modern Arıtma Tesisi

Çevre yatırımları ile de örnek projeler imzalayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan tüm ilçelerde atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin 7.865 kişilik toplam kapasitesi olduğu dile getirilirken, 2 kademede tamamlanacak olan evsel nitelikli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi günlük ortalama 1.400 metreküpten fazla suyu arıtacak. 5 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin, atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak biçimde arıtacağı ifade edildi. Atık suyun fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacağı daha sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edileceği belirtildi.

“Nerede ihtiyaç varsa, Büyükşehir orada”

"Denizli merkezde ne varsa ilçelerimizde de o olacak" anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ'nin sadece şehir merkezinde değil, 19 ilçe ve 622 mahallesinde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Başkan Osman Zolan, "Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa birer birer yapmaya ve tamamlamaya gayret ediyoruz. Nerede ihtiyaç varsa, Büyükşehir orada. Baklan’ın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan atıksu artıma tesisi şimdiden Baklanımıza, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.