Bakanlık Uyardı! Cezalara Dikkat!

Bakanlık Uyardı! Cezalara Dikkat!

Bakanlık Uyardı! Cezalara Dikkat!

A+A-

Kurban Bayramı’nda para cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamada belediyelerin gösterdiği sınırlar dışında park, bahçe, cadde sokak ve bina önleri gibi halka açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesen kişilere 203 ile para cezası ile cezalandırılacağı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlardan bilinçli ve çevreleriyle ilgili olmalarını isteyerek, aksi durumları ‘’ALO 181’’ nolu telefonla yetkilere bildirmelerini istedi.

Çevre bakanlığınca açıklanan cezalar 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince uygulanacağı, bu cezaların caydırıcı olduğu vatandaşların bunlara dikkat etmesi gerektiği bildirildi. Uygun olmayan yerlerde ve konutlarda yasaklanan kurban satışı ve kesimi, kesimden sonraki atıkların uygunsuz şekilde toprağa veren konut ve bağımsız bölüm için bin 267 lira, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan, önlem almayan, kurban atıklarını kural dışı toprağa veren işletmelerede 50 bin 975 lira idari para cezası uygulanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.