Bakanlık Ev Hanımlarını Uyardı

Bakanlık Ev Hanımlarını Uyardı

Bakanlık Ev Hanımlarını Uyardı

A+A-

Kadınların özellikle temizlik yaparken kimyasal deterjanları karıştırması nedeniyle zehirlendiği ülkemizde, yaklaşan bayram nedeniyle Sağlık Bakanlığı uyarı niteliğinde bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı açıklamada; tüketiciler temizlik ürünü satın alırken mutlaka orijinal ambalajlı ürünleri tercih etmeleri ve kullanım sırasında ambalaj üzerinde yer alan uyarıları okumaları ve uyarılara uymaları konusunda uyardı.

Çamaşır suyu ile diğer detarjanları karıştırmayın!

Çamaşır suyu, deterjan gibi kimyasalların çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanması ve gıda maddeleri ile aynı yerde bulundurulmaması gerekiyor. Özellikle kuvvetli asit ve baz olarak nitelendirilen tuz ruhu, kireç çözücü, lavabo açıcı gibi ürünlerin kullanımı sırasında yapılan en büyük yanlışın bu ürünlerin çamaşır suyu gibi ürünlerle karıştırılarak kullanımı olduğuna vurgu yaparak tüketicileri uyardı.

Bu tür yanlış kullanımlar sonucunda ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıktığı hatta ölümcül kazalar meydana gelebileceğinin vurgulandığı açıklamada, "Söz konusu ürünlerin kullanımı sonrası kusma, ishal, tansiyonda düşme, solunum problemleri, deri ve gözde iritasyon gibi zehirlenme belirtileri gözlenirse en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve Ulusal Zehir Danışma Merkezinin (UZEM) 114 numaralı telefonunu veya Acil Sağlık Hizmetlerinin 112 numaralı telefonu aranmalıdır" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.