Bakan Ramazanoğlu’ndan bin 500 psikolog müjdesi

Bakan Ramazanoğlu’ndan bin 500 psikolog müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında bin 500 psikoloğun bakanlığı bünyesinde kadroya alınacağı müjdesini verdi.

A+A-

Bakan Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Programı’nı (ASDEP) başlatmak için gittiği Erzurum’da, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada “Bakanlığımız bünyesinde bin 500  klinik psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını iki veya üç hafta içerisinde istihdam edeceğiz. Kadrolarımızı aldık, alt yapısını hazırladık” dedi.

Bu koduna Erzurum’a da ciddi bir kadro verileceğini açıklayan Bakan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir gün kapınız ben sizin sosyal danışmanınızım diyen bir çalışanımız tarafından çalınacak. İlk kayıt formunun doldurulmasından itibaren o sizin ailenizin rutin ziyaretçisi olacak. Ailede oluşmuş her türlü problem için hem rehberlik hem de rehabilitasyon çalışması gerçekleştirecek. Bugün bunların çalışmalarını yapmak için buradayız”

Bakan Ramazanoğlu ASDEP’in bir Türkiye projesi olduğunu vurgulayarak, “ Ama çalışmalara Türkiye’nin doğusundan başladık. Öncelikle özel bir süreçten geçen 4 ilimiz. 12 ilçemizde arkadaşlarımız sahada çalışıyor” şeklinde konuştu.

Ramazanoğlu dört haftadır, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak illerinde saha çalışmaları yapıldığını, yaklaşık 15 bin aile ile görüşüldüğünü aktararak, “Mesela Silopi’de güvenlik güçlerimiz çıktıktan sonra 100 psikolog arkadaşımız sahada çalışmaya başladı. Türkiye bu yılın sonunda her ailenin kapısının sosyal danışmanlar tarafından çalındığı bir ülke olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Erzurum’a  hizmet eden herkesin bu projenin gönüllü çalışanı olduğunu belirten Bakan Ramazanoğlu,"Ben de bugün bu projenin gönüllü çalışanı olarak, bakan kimliğimle değil, doktor kimliğimle bir aileyi ziyaret ederek sahada çalışmamı yapacağım” dedi.​

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.